Six Flags Magic Mountain gaat Revolution volledig vernieuwen

Six Flags Magic Mountain  logo

 

De eerste looping achtbaan ter wereld krijgt een grootse make-over en volledig nieuwe treinen.

 

 

Six Flags Magic Mountain, “Thrill Capital of the World,” werd Amerika’s beste themapark, verkozen door de lezers van USA Today. Het park kondigde de plannen aan voor 2016, het jaar waarin het park de 40ste verjaardag viert van de eerste achtbaan ter wereld met een 360° looping. The New Revolution krijgt volledig nieuwe treinen, speciale effecten tijdens de rit en een nieuwe look. Dit zal het hoogtepunt worden van het 45ste jaar dat het park in Valencia geopend is.

The New Revolution, de geliefde achtbaan heeft er al meer dan 45 miljoen ritjes gereden in haar 40-jarige bestaan. De achtbaan zal opnieuw geschilderd worden in een stralend witte en blauwe kleur. De nieuwe treinen zullen heupbeugels hebben en in de Amerikaanse kleuren rood, wit en blauw geschilderd zijn, ze krijgen ook een Arend als ornament vooraan. Voor de achtbaanfans zal het inruilen van de schouderbeugels voor heupbeugels een soepelere rit aanbieden die meer airtime oplevert.

“We zijn bijzonder opgetogen dat onze blikvanger de innovatieve updates zal krijgen waar Six Flags voor gekend is. Met de nieuwe treinen en de prachtige kleuren zal de New Revolution nog jaren genot aanbieden aan onze bezoekers,” zei park directeur Bonnie Weber.

 

Wat The New Revolution zal bieden:

  • De eerste gigantische looping ter wereld, 28 meter hoog en 14 doorsnede
  • Snelle drops en heuveltjes, gebouwd in de heuvels van het park
  • Snelheden tot 90 km/u
  • Twee minuten vol thrill op een track van 1053 meter

 

De originele Revolution opende op 8 mei 1976 als Great American Revolution, deze achtbaan werd gebouwd door Schwarzkopf. Het tijdelijke afscheid wordt genomen op 7 september 2015, waarna de transformatie zal aanvatten.