Cedar Point kondigt de bouw van hoogste Dive Coaster ‘Valravn’ aan

Het hing al enkele maanden in de lucht, Cedar Point zal net, zoals de geruchten al voorspelden, een Dive Coaster openen van de Zwitserse bouwer B&M. Cedar Point zal opnieuw de Skyline aan het Erie meer grondig doen veranderen met ‘Valravn’. Deze achtbaan wordt er eentje om u tegen te zeggen.

 

 

Tijdens een officiële persconferentie kondigt Rob Decker, senior vice president van de Cedar Fair groep, de bouw aan van wat de hoogste, snelste en langste Dive Coaster wordt. Het Zwitserse bedrijf B&M zal instaan voor de bouw van deze recordbreker. Dit wordt voor B&M de 100ste achtbaan die het bedrijf bouwt en de 10de Dive Coaster.

Valravn is een immense roofvogel die alle andere Dive Coasters ter wereld zal verslinden met haar krachtige en intense bewegingen, immense structuur en grote karretjes. Dit wordt de 18de achtbaan die in het park zal terug te vinden zijn en zal het rijtje recordbrekers hiermee versterken.

 

 

Om u een idee te geven van de hoogte en lengte kan je best Baron 1898 hiermee vergelijken. Valravn zal dubbel zo lang worden, bijna dubbel zo hoog en 30 km/h sneller gaan. Valravn zal tweemaal een verticale duik maken, de eerste is 77 meter hoog, de tweede 38 meter hoog.

Valravn zal enkele wereldrecords breken:

 • Hoogste Dive Coaster
 • Snelste Dive Coaster
 • Langste Dive Coaster
 • Meeste inversies op een Dive Coaster (3)
 • Langste drop op een Dive Coaster
 • Hoogste inversie op een Dive Coaster

Ook het park zal enkele mooie cijfers krijgen door de komst van deze achtbaan.

 • Meeste achtbanen hoger dan 60 meter in een park
 • Meeste attracties in een Amerikaans park (72)
 • Meeste stalen achtbaantrack in een park (15.887 meter)
 • Meeste gecombineerde achtbaantrack in een park (18.321 meter)

 

 

Valravn zal de nieuwste treintjes krijgen. In de treintjes zal met acht personen naast elkaar zitten op drie rijen, wat goed is voor 24 passagiers per ritje. Op de baan komen 3 zulke treintjes. De treintjes krijgen de modernste beugels mee die B&M voorheen ook al gebruikte op de Wingriders. Valravn kan 1200 personen per uur een ritje bieden.

 

Nog even de feitjes:

 • Lengte: 1040 meter
 • Hoogte: 68 meter
 • First drop lengte: 65 meter
 • Snelheid: 120 km/h
 • Aantal inversies: 3

 

De bouw en nieuwste updates van dit project kan je hier volgen.