Wildwasserbahn 3 gaat naar Skyline Park

Eerder lieten we u al weten dat in 2016 het Skyline Park haar aanbod opnieuw zal uitbreiden met een attractie die nog nergens anders in de wereld terug te vinden is. Eigenaar en CEO van Skyline Park vertelde op een persconferentie het volgende over de investering: “Wij zijn van plan om het komende jaar iets te bouwen voor jonge volwassenen en tieners, met de nodige portie adrenaline.” Nu kunnen we jullie melden dat het park ook een wildwaterbaan zal toevoegen aan het aanbod.

Het gaat in dit geval om Wildwasserbahn 3. Deze boomstamattractie aka wildwaterbaan is de grootste mobiele waterbaan ter wereld en staat al 20 jaar op diverse kermissen. De baan uitgebaat door de familie Lowenthal is 1 van de populairste attracties op de kermis.

De attractie is 28m hoog en haalt een snelheid van 50km/h.De baan werd gebouwd in 1992 en biedt een achterwaartse drop en een grote drop aan.

De baan zal voor 2016 opgebouwd worden in het kindergedeelte van het park, en zal een volledige opknapbeurt krijgen. De attractie zal niet permanent blijven staan. Het Skyline Park wordt namelijk uitgebaat door een familielid. Zo blijft de baan dus eigendom van de Lowenthal familie. Hierdoor kan de baan af en toe toch nog eens ingezet worden op een kermis.

Bron: parkerlebnis.de

Foto: Ride-Index