Sfeerverslag: Toverland – Midzomeravond

Op een miezerige zaterdagmorgen maakten we ons klaar om Toverland onveilig te gaan maken. Het zonnetje bleek jammer genoeg op vakantie te zijn vertrokken en de regenwolken hadden haar plaats ingenomen, maar niets kon ons weerhouden om toch het beste te maken van onze dag.

We begonnen onze dag met het indoorgedeelte, daar bleven we lekker droog. Attracties als de Teacups, Boomerang en de waterglijbanen Aquasnake en Hara Kiri kregen een bezoekje van ons.

In de tweede hal kreeg ook Villa Fiasko een enthousiaste bende op bezoek. In dit gekke huis draait alles rond en het zit vol leuke effectjes. Maximus zijn Blitz Bahn had er jammer genoeg niet veel zin in vandaag, mogelijk door de regen, dus die moesten we met pijn in het hart overslaan.

Maar niet getreurd, er was meer dan voldoende te doen deze dag, aan Backstroke zou de Magic Goblet duikshow beginnen.

Een zeer leuke show vol muziek, humor en vooral heel veel duiksprongen. Tot de boze Balthazar voor opschudding komt zorgen, duikers veranderen plots in kikkers, er gaat zelfs eentje in de fik.

Gelukkig wordt het tegengif snel gevonden en kan de show verder gaan, als finale werd er gedoken van een hoogte van maar liefst 25 meter, zeker niet voor watjes.

Na de show kwam Troy in ons vizier, een geweldige houten achtbaan die, sinds hij opende in 2007, al heel veel bezoekjes gekregen heeft van ons. Door de regen die weer uit de lucht begon te vallen was de track lekker nat, wat resulteerde in een superzot ritje. Wat blijft dit toch een toppertje.

Na onze avonturen in het Troy-gebied liepen we door naar de Magische Vallei. Daar stond opnieuw een geweldige achtbaan op ons te wachten, Dwervelwind, eentje met draaiende bakjes die ons meerdere ritjes vol plezier aanbood.

Ook Djengu River kwam meermaals aan bod, deze geweldige rapid river maakte ons bij elk ritje natter en natter, superleuk.

Tijd voor een hapje in een van de horecapuntjes in de Magische Vallei alvorens we Coco Bollo en Tolly Molly overwonnen.

Ook Booster Bike sloegen we uiteraard niet over, samen op de moto voor een onstuimig snel ritje, geeft altijd een leuk extraatje aan de dag.

Terug in het Magic Forest aangekomen besloten de “volwassenen” de stoeltjes van de terrasjes te testen. De kleinsten gingen op avontuur op de Towers of Adventure en Wirbelbaum.

In de Biergarten zorgde een dj voor heel wat beats, terwijl wij rustig genoten van een drankje en een hapje.

De innerlijke mens weer versterkt, doken we opnieuw het Troy-gebied in voor enkele ritjes Troy, want geef toe, die baan is gewoonweg geweldig, ik heb persoonlijk nog geen enkele andere houten achtbaan gedaan die hem van mijn nummer één kan stoten.

De Paarden van Ithika mochten ons ook verblijden met een zeer fout ritje.

Opnieuw in de Magische Vallei beland, trokken we opnieuw richting de horeca, om daar te genieten van een fantastisch lekker Swirl ijsje. We werden ondertussen getrakteerd op een Zuiders optreden met zwoele, “of dat waren ze tien jaar geleden misschien” dansereskes.

Nog enkele ritjes Dwervelwind en Djengu River overwonnen alvorens we weer het Magic Forest in doken.

In de Biergarten zorgde DJ Barry voor een geweldige ambiance, meezingers werden afgewisseld met luide beats. Maar het meest memorabele moment was toch directrice Caroline Kortooms begon te “hakkeuuh.”

De duisternis was ondertussen gevallen, onze dag begon ten einde te lopen, we besloten nog enkele ritjes Troy By Night te doen.

Hierna begon Katara, Fountain of Magic. Deze fonteinshow komt pas echt volledig tot zijn recht wanneer de zon omgeruild is voor de maan.

Om een magische zomeravond, al leek het wel een herfstavond door de weersomstandigheden, af te sluiten werd op het dak van het Magic Forrest nog een mooi vuurwerk afgeschoten.

Om 23 uur kwam er een einde aan onze superleuke dag, met tegenzin namen we afscheid van het park en reden we opnieuw huiswaarts.

Meer foto’s van onze dag kan u hier vinden.