Leerrijke zomeravonden in Burger’s zoo

ONTCIJFER DE GEHEIME TAAL VAN PLANTEN EN
LEER NET ALS VISSEN MET KLEUREN TE COMMUNICEREN!

Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert alle zaterdagen in augustus tot 21.00 uur Zoomeravonden met rondleidingen en activiteiten in het thema ‘Dier & Taal’

Sommige plantensoorten voorkomen op geraffineerde wijze dat ze door dieren worden aangevreten door misleidende boodschappen te communiceren. Zo maken passiebloemen kleine, ronde, gele bolletjes op hun stengels en bladeren aan die erg lijken op de eitjes van de zebravlinder. Een zebravlindervrouwtje slaat die passiebloem vervolgens over omdat ze denkt dat een andere vlinder er al eitjes heeft gelegd. En bij enkele tropische vissoorten in de Ocean hebben de jonge dieren compleet andere kleuren en streeppatronen dan volwassen vissen van dezelfde soort. Zo voorkomen territoriale soorten dat jonge vissen als concurrenten door volwassen soortgenoten worden weggejaagd. Koninklijke Burgers’ Zoo organiseert 1, 8, 15, 22 en 29 augustus 2015 vijf zaterdagen Burgers’ Zoomeravonden, waar nieuwsgierige gasten zich kunnen verdiepen in de fascinerende communicatiewereld van dieren en planten. Het park blijft extra lang open tot 21.00 uur, waarbij vanaf 16.00 uur een speciaal tarief geldt van € 10 per gast.
Informatieve stands en rondleidingen

In de Bush, Desert, Ocean, Rimba en het Park bemannen Burgers’ Gidsen op verschillende locaties informatieve stands over communicatie bij dieren. Gasten kunnen bovendien deelnemen aan twee verschillende rondleidingen (‘Dier & Taal’ en ‘Achter de schermen van de Ocean’) en een kinder-doe-tocht. Aanmelding vooraf via www.burgerszoo.nl/zoomeravonden is voor de rondleidingen en de doe-tocht verplicht. Op de vijf zaterdagen in augustus starten alle activiteiten om 14.30 uur en eindigen om 20.30 uur. Het park sluit om 21.00 uur, terwijl de kassa’s tot 20.00 uur open blijven. De Safari sluit als enige afdeling om 18.00 uur, waarna de hoefdieren in de displaystallen te zien zijn.

 

Extra voordelig voor dagbezoekers en abonnementhouders!

Dagbezoekers met een geldig entreebewijs mogen zonder extra kosten langer blijven om aan de avonden deel te nemen, terwijl abonnementhouders gratis toegang krijgen. Online kunnen dagkaarten inclusief bezoek aan de Zoomeravonden alvast extra voordelig gekocht worden.