Heropening in zicht voor Fränkisches Wunderland

Fränkisches Wunderland sloot na het seizoen van 2013 de deuren, het park leek de financiële toestand en verminderd aantal bezoekers te gaan herevalueren.  Het management bracht het nieuws naar buiten dat ze een jaar lang het park niet gingen openen, maar zouden werken aan de modernisering van het park om op die manier terug te openen in 2015. Dit leek later niet het geval te zijn, maar toch is er nu een heropening op komst.

De plannen voor een heropening van Fränkisches Wunderland werden bekend gemaakt. Zakenvrouw Birgit Hübner maakte de plannen voor het park openbaar. Zo wil men het park een jaarrond opening geven als ‘evenementenpark’, ook zouden er verblijfsaccommodaties op het terrein komen, een grote manege bouwen voor shows en het sprookjesbos vernieuwen.

Het park is sinds 2014 gesloten. De vorige eigenaars wilden een moderner park creëren tijdens een pauze van een jaar. De geplande heropening vond echter niet plaats. Nu wil onderneemster Birgit Hübner het attractiepark van nul herbekijken en heropenen.

De nieuwe investeerster wil het ‘Wild West’ thema behouden en zelfs verder uitwerken. De grootste verandering zou een jaarrond opening worden. Op het terrein wil ze blokhutten bouwen voor 2 tot 12 personen om zo een mogelijkheid tot overnachten aan te bieden. In het recreatiepark wil ze een manege bouwen van 30 meter op 60 meter, in deze manege zullen dan shows gegeven worden. Bovendien staan er ook meerdere Western restaurants op de planning.

Men wil in de toekomst het park als ‘event park’ uitbaten. Wekelijks zullen er dan evenementen georganiseerd worden voor 30 tot 700 gasten. Ook het bestaande, twee verdiepingen hoge Gold Mine theater wil men gaan gebruiken . Dit zal men volledig renoveren en winterklaar maken.

Ook het Sprookjesbos wil men volledig herbekijken. Dit zal een grote renovatie krijgen. Op gebied van attracties wil Hübner de Western stijl volledig gaan doortrekken. De attracties zullen voornamelijk bedoeld zijn voor de kinderen, maar ook de volwassenen en tieners zullen niet vergeten worden.

Voor de modernisering van het park wordt gerekend op enkele tientallen miljoenen. Hübner zegt zeer geschokt te zijn over de huidige toestand van het park.

Men hoopt het park in de zomer van 2016 te kunnen heropenen. De burgemeester zegt hierover dat deze datum nog niet kan bevestigd worden. Door de aanpassing naar een jaarrond opening zal men een nieuw ontwikkelingsplan moeten opstellen. Zo’n studie kan oplopen tot 8 maanden.

 

Bron: Parkerlebnis.de

Foto: Mainwelle.fm