Grootste waterpark van China geopend

Yinji Kaifeng Water World in China opende de deuren op 1 juli. Het park is gelegen in de provincie Henan. In het park vinden we heel wat indrukwekkende glijbanen terug. Waaronder een shoot the chute, drie verschillende aquaplay constructies en de allereerste Manta Slide van China.

Al deze glijbanen werden vervaardigd door het Canadese bedrijf White Water. “We zijn bijzonder trots te mogen samenwerken met Yinji Dynasty, op deze manier bouwden we een gesofisticeerd waterpark en waardige toevoeging aan deze bedrijfstak,” vertelt CEO van White Water Geoff Chutter.

Er ging een investering gepaard aan de bouw van maar liefst $29 miljoen. Het contract dat White Water wist binnen te halen is zo maar even het grootste contract ooit in geschiedenis van de fabrikant. De gezamenlijke lengte van de glijbanen bedraagt 7 kilometer.

In het ressort zal men ook kunnen genieten van een speciale avondshow vol met licht en geluidseffecten. Je kan er ook een whirlpool center vinden en overnachten in een groot hotel.

Het park heeft nu al bewezen zeer populair te zijn, bezoekers stromen in grote aantallen toe.

Bron: Parkworld-online.com

Foto’s: White Water