Krijgt Europa-Park een nieuw themagebied?

In Europa-Park verscheen onlangs een aankondigingsbord waarop staat dat het park nog groener wordt. In tegenstelling met wat de meeste zullen denken komt er geen nieuw bosgebied naar Rust. Geruchten gaan dat Europa-Park een nieuw themagebied zal krijgen.  Naast de tekst staat een klein meisje met een helm en een moersleutel in de hand. Onderaan staat de tekst ”2016, de nieuwe kinderwereld”.

Het huidige kindergebied is gekenmerkt door de witte zandduinen, beekjes en vissersboot. Er staan ook verschillende attracties. Een pull-up toren, grote klimtoren en enkele mechanische attracties zoals vikingbootjes, dino carrousel en een mini bootvaartje. Je kan er tevens een clownshow bekijken.

Op de facebookpagina hint het park met enkele foto’s naar 2016. Op een eerste foto zagen we een aankondigingsbord met daarop de tekst, Europa-Park wordt groener en daaronder de tekst nieuwe kinderwereld. Een volgende foto toonde ons een meisje met een helm op, op die helm stond een groen klavertje.

Deze twee afbeeldingen doen veel fans dromen van een Iers themagebied. Ierland is gekenmerkt door de groene landschappen, dus dat past alvast in het groene thema, het Klavertje is dan weer het nationale symbool van het land.

Op een laatste afbeelding zagen we het merk Nivea. Dit merk sponsorde vroeger het kindergebied van het park. Wat duidelijk maakt dat het om het huidige kindergebied gaat. Mochten alle hints juist ontcijferd zijn dan zal het hele gebied op de schop gaan en opnieuw aangekleed worden naar Ierland.

Ierland biedt met zijn groen karakter en zijn schitterende mythologie verschillende mogelijkheden voor een kindergebied. Denk maar aan trollen, kabouters, elfjes, goblins  en tal van andere mythische wezens. Welke attracties er in het gebied gaan komen weten we nog niet.

Het is trouwens niet de eerste keer dat het gebied een make-over krijgt. De pull-up toren en de mini bootvaart waren vroeger onderdeel van het Nivea Land. Het Nivea Land, geopend in 1996, bevond zich eerst in het huidige Griekenland. Maar met de komst van Viking Land in 2002 werd het verhuisd naar de huidige locatie. In 2007 liep het Nivea contract af en werd alles aangekleed naar de huidige stijl.

Foto’s: Airtimer, Epfans