ZOOmerse babyboom in Diergaarde Blijdorp

Primeur: vijf jonge Maraboes uit het ei

Er zijn vijf jonge maraboes geboren in de buitenvolière van Diergaarde Blijdorp. Een primeur in Europa! Nog niet eerder kwamen zoveel maraboes in de Europese buitenlucht uit het ei. Meestal worden de Afrikaanse vogels geboren in een lekker warm binnenverblijf. De jongen zijn meestal goed te zien op de nesten in de ‘Gierenrots’.

maraboe-2-1-2049x891-c-center

Babyboom bij de Klipdassen

Er is een ware geboorte-explosie aan de gang bij de klipdassen in de ‘Krokodillenrivier’. Er zijn tot nu toe zeker elf jongen geteld en bezoekers plaatsen soms foto’s op social media van dasjes die nog nat zijn van de geboorte. Al die jongen zorgen voor een levendig tafereel in het rotsachtige binnenverblijf. Klipdassen komen voor in Afrika, waar ze op klippen en lage bergen in de savannes leven.

Nr161731-2-2049x891-c-center