Olympic Park krijgt langste glijbaan ter wereld

 

De Orbit Tower werd gebouwd voor de Olympische Spelen die plaatsvonden in Londen in 2012. Sindsdien stond de toren er een beetje verloren bij maar daar gaat verandering in komen. De toren zal een glijbaan krijgen en niet zomaar eentje, dit moet de langste glijbaan ter wereld worden.

De iconische toren, ontworpen door Anish Kapoor, is 114 meter hoog. In de structuur zal een glijbaan gebouwd worden die zal beginnen op een hoogte van 80 meter. De glijbaan zal de toren vijfmaal omcirkelen en een lengte krijgen van 178 meter. Het laatste stuk van de glijbaan zal ongeveer 50 meter bedragen en het snelste stuk worden.

Een ritje zal ongeveer 40 seconden duren en £5 kosten.

Een woordvoerder van de London Legacy Development Company vertelt nog: “We zijn vastbesloten de bezoekers van het Elizabeth Olympic Park het leukste dagje uit te bezorgen. We proberen steeds weer nieuwe manieren te zoeken om daarin te slagen.“

De toevoeging van een glijbaan wordt een opwindende, alternatieve manier om af te dalen van de toren. Het zal voor een ander perspectief zorgen van Engelands grootste sculptuur.”

Men kan momenteel al abseilen van het Olympische beeld.

Bron en foto’s: BBC.com