Nieuw “hotel” voor Europa-Park

Het nieuwe hotel voor Europa Park is niet zomaar een hotel. Nee, het zal plaats bieden aan zo’n 100.000 insecten. Het project is een samenwerking tussen Europa Park, de plaatselijke scholen van Rust en het natuurcentrum.

Deze zomer worden er 20 insectenhotels gebouwd rondom het park. Het project insektenhotel2is niet iets wat onmiddellijk in het oog springt, maar het is zeker de moeite waard om te bekijken. Verschillende soorten bijen en vliegen vinden er hun onderdak. Het hele jaar zullen deze hotels er staan. De eerste vier werden deze week gebouwd in samenwerking met het 4de leerjaar van de basisschool in Rust.

Erg vreemd is dit initiatief van Europa Park niet. Vorig jaar werd er namelijk Arthur the ride geopend. In deze attractie word je net zo klein als de insecten en vlieg je doorheen de wonderlijke wereld van de Minimoys. Je ontmoet tijdens deze reis tal van insecten. De insectenhotels passen dan ook perfect binnen dit concept.

Bron Ep-fans