Wat te verwachten in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is al jaren het minst populaire park van de Disneygroep. Achterstallig onderhoud en besparingen op shows hielpen het park er niet op vooruit. Gelukkig komt daar nu verandering in, want Disneyland heeft bekend gemaakt wat ze de komende jaren allemaal gaan veranderen.

Bij Space Mountain zullen zowel het enorme dak en kroonlijst, het gigantische kanon en talloze decoratie delen in ere hersteld worden. Daarnaast zal de toegankelijkheid, de veiligheid en de efficiëntie verbeterd worden, door het vernieuwen van de trappen, het plaatsen van led verlichting en een nieuwe single rider wachtrij. In 2017 worden de treintjes vervangen door nieuwe exemplaren. Space Mountain is sinds januari 2015 gesloten en zal openen in juli 2015 na 6 maanden in onderhoud te zijn geweest. De tweede fase van Space Mountain is gepland voor april 2017. Wanneer de attractie daarna terug open zal gaan is nog niet bekend.

Videopolis krijgt een volledig nieuwe zeppelin, deze zal in juli 2015 onthuld worden, samen met de nieuwe Jedi Training Academy een nieuwe interactieve tentoonstelling.

It’s A Small World krijgt een volledige facelift, met nieuwe poppen, nieuwe kostuums, een vernieuwde soundtrack, een nieuw kleurenpalet voor de buitenkant en een verrassing van formaat. Dit alles om meer magie te brengen in het verhaal. De attractie gaat dicht vanaf augustus 2015 en opent weer tegen eind december 2015.

Big Thunder Mountain, een van de meest geliefde attracties in het park, krijgt een volledige opknapbeurt vol met nieuwe verrassingen en een letterlijke explosie. Wat we hier exact mogen verwachten blijft nog even geheim. Big Thunder Mountain sluit eind 2015 en opent een jaar later terug.

Animagique krijgt een nieuwe show, La Cabane des Robinson een opknapbeurt en bij Peter Pan’s Flight wordt de hele rit onder handen genomen, nieuwe kleuren en nieuwe verlichting. De scene waarbij je over Londen vliegt, zal nog verbazingwekkender zijn als ervoor. Star Tours krijgt een vernieuwde film. Deze attracties sluiten allemaal begin 2016. La Cabane des Robinson opent terug tegen de herfst van 2016, Peter Pan’s Flight en Animagique openen terug tegen juli 2016 en Star Tours tenslotte opent terug tegen eind 2017.

Studio Tram Tours krijgt er 3 scènes bij. Welke scènes er precies worden toegevoegd is nog niet duidelijk, maar geruchten melden een Marvel superhelden scene. Tevens zou de ingang verplaatst worden. De attractie sluit vanaf augustus 2016 en opent terug tegen de lente van 2017.

And last but not least. Bij Pirates of the Caribbean komen er eindelijk personages van de films in de scènes. We kunnen al zeker zijn dat kapitein Jack Sparrow daar één van zal zijn. Ook komt er nieuwe muziek en verlichting en komen er meer effecten bij de orkaan en schatkamer scène. Pirates sluit begin 2017 en opent terug in april 2017.

Bron: Pixiedust
Foto: Disney