SeaWorld werkt mee aan de bescherming van de Orka

SeaWorld Park & Entertainment investeert in onderzoeken ter bescherming van orka’s in het wild

SeaWorld Entertainment Inc. doneert de komende 3 jaar zo’n $ 1.500.000 aan een nieuw partnerschap met “The National Fish and Wildlife Foundation”. Ondersteuning van het  “Killer Whale (Orka) Research and Conservation Program” is een onderdeel van deze donatie.

NFWT (The National Fish and Wildlife Foundation) werd in 1984 opgericht tijdens een U.S Congress. Het doel van deze non-profit organisatie is om de dieren in het wild en de samenleving ervan te beschermen. Dit doen ze door wetenschappelijke onderzoeken die op lange en korte termijn vruchtbare resultaten voortbrengen. Niet alleen dieren in het wild, vrije natuur of met uitsterven bedreigd maar ook de dieren in het water met de daarbij horende verschillende leefwerelden behoren tot deze onderzoeken.

Ondersteuning van het  “Killer Whale (Orka) Research and Conservation Program” is een onderdeel van deze donatie.

Het programma zal zich richten op drie strategieën:

  • Toename van het aantal prooien voor orka’s
  • Het verbeteren van de kwaliteit van hun leefgebied
  • Onderzoek

Orka’s zijn de grootste vertegenwoordigers van de familiesoort dolfijnen. In het wild wordt er vaak gestroopt, hierdoor komen de Orka’s geleidelijk in een bedreigde diersoortstatus. De meeste mensen kennen een orka van de succesvolle filmreeks Free Willy.

Het programma focust zich voornamelijk op de financiële ondersteuning van grote projecten die als doel hebben de orka’s in het wild te beschermen. Men hoopt dat het aantal orka’s in het wild hierdoor zal stijgen.

Bron: Orlandosentinel
Foto:Sea World