Phantasialand reikt beloning van 10.000 euro uit voor tip na inbraak

Op zaterdag 20 juni werd tijdens het Fantasy Pride evenement in Phantasialand voor honderdduizenden euro’s gestolen. De parkdirectie heeft een beloning van 10.000 euro belooft aan de gouden tip die leidt naar de daders.

Vorige week zaterdag (20 juni) werd er rond 23 uur ’s avonds tijdens het Fantasy Pride evenement geld gestolen uit een brandkast in Phantasialand. Het zou gaan om meer dan 500.000 euro, sommige bronnen spreken zelfs van bijna 1 miljoen euro.

De nog onbekende daders gingen aan de haal met de volledige inhoud van de brandkast. De daders wisten blijkbaar exact waar ze moesten zijn en waar de sleutel zich bevond die toegang verschafte tot de brandkast. Daarom vermoedt de politie dat het om een inside-job zou gaan. De daders zouden binnengedrongen zijn via een bijgebouw waar enkele werkateliers gevestigd zijn.

Phantasialand wil nu een beloning geven aan de persoon die met de gouden tip naar voren komt. Het park heeft er 10.000 euro voor over om de daders te ontmaskeren. De politie benadrukt dat alles vertrouwelijk kan gebeuren.

De Duitse politie is nu bezig met het onderzoek, alle opnames worden bekeken en met elkaar vergeleken. Zowel geluidsopnames als camera beelden, op deze manier wil de politie er zeker van zijn dat ze niets over het hoofd zien.

Iedereen die meer weet over de  geldroof kan de politie contacteren op het volgende Duits telefoon nummer: 02233520.

Bron: Bild, ksta