Meer details bekend over nieuwe achtbaan Walibi Holland

De nieuwe achtbaan die in 2016 open zal gaan, wordt 32 meter hoog. Onze collega’s van Looopings wisten een bouwvergunning in te kijken waarin de hoogte meegedeeld wordt. In dit document staat ook dat de nieuwe achtbaan een oppervlakte zal hebben van 51 x 99 meter.

De nieuwste attractie zal in het themagebied Wild Wild West komen te liggen, tussen Hudson Bay en The Tomahawk. Enkele weken geleden hing Walibi op de plaats van de attractie al grote spandoeken op met de slogan ‘Hier komt een crazy leipe nieuwe ride!’  Op 10 juni werd de vergunning met de werktitel ‘Project 2016’ ingediend.

bouwblok240615

Hoe het verloop van de baan zal zijn wordt nog geheim gehouden. Zo heeft Walibi een geheimhouding bij de gemeente afgedwongen. Ditzelfde trucje werd door De Efteling ook toegepast bij de bouw van hun nieuwe dive coaster Baron 1898.

De nieuwe achtbaan zal even hoog zijn als houten achtbaan Robin Hood en een metertje hoger zijn dan hangende achtbaan Condor. Speed of Sound en Goliath zullen nog steeds de hoogste banen van het park zijn met respectievelijk 35 meter en 47 meter.

Bron: Looopings

Foto: Looopings