The Forbidden Caves werden op feestelijke wijze geopend

Op 13 mei 2015 werden de Themeparkfreaks om 19.30 uur aan de staatsgrens van Khynonesia verwacht, een land  dat vlakbij Lichtaart gelegen bleek te zijn.

IMG_7443

Na onszelf aangemeld te hebben aan de grenscontrole en het ontvangen van onze reisvisums, werden we opgepikt door enkele landrovers die ons mee zouden nemen op expeditie. We kregen een verwittiging van de expeditieleiders,  al onze multimediatoestellen zouden onbruikbaar worden eens we gearriveerd zijn in Khynonesia, we konden onmogelijk nog contact leggen met de buitenwereld en waren aangewezen op de expertise van Jasper Dubois, avonturier, ontdekkingsreiziger en mede-eigenaar van Amazing Cave Tours.

Na een jeeprit doorheen de jungle die Bobbejaanland bleek te heten, arriveerden we voor de poorten die ons naar de Adventure Valley brachten. We werden daar opgewacht en verwelkomt door een dolenthousiaste Roland Kleve, CEO van Bobbejaanland en mede-eigenaar van Amazing Cave tours.

IMG_7445

In Adventure Valley werden pers en genodigden getrakteerd op Indonesische hapjes en leerden we dat je in uiterste nood kan overleven op lekkere krekels en sprinkhanen. Op de achtergrond speelde een percussieband opzwepende muziek en dansten enkele draken er op los.

IMG_7462

Nadat we ruim de tijd gekregen hadden om Adventure Valley te ontdekken werd het tijd voor het officiële gedeelte van de avond. Roland Kleve betrad het podium en stelde het bedrijfje Amazing Cave Tours aan ons voor, een bedrijf dat expedities organiseert naar de oerwouden van Khyonesia en de verboden grotten.  Hij stelde ons ook voor aan zakenpartner Jasper Dubois, die nog naarstig op zoek was naar de paarse diamanten.

Net na het opblazen van een laatste muurtje komt Jasper dolenthousiast naar het podium gehold, waar hij verteld dat hij er rotsvast van overtuigd was dat hij de magische kristallen gevonden heeft. Tijdens  de nodige uitleg over de grotten en de magische krachten van de kristallen werd Jasper plots onderbroken, een van zijn medewerkers heeft iets bijzonders ontdekt…

IMG_7515

Jasper rept zich naar de ingang van de grotten, een cameraman kan hem met moeite volgen, Jasper lijkt iets ontdekt te hebben, maar voor we konden zien wat het was wordt de verbinding met hem verbroken en ontploffen spots rondom de grotten, onheilspellende klanken weerklinken, een vuurwerkspektakel ontbarst en de ingang van de grotten wordt  met veel rook omhult…

Zou het dan zo ver zijn, heeft Jasper de kristallen weten te vinden? De pers en genodigden besloten zelf op ontdekkingstocht te gaan.

IMG_7526

 

The Forbidden Caves:  het verloop van de totaalbeleving

We wandelen de ingang door waar het kantoortje van Jasper zich bevindt, het kantoortje dat ongetwijfeld ook gebruikt werd door de grootvader van Jasper die als eerste op zoek ging naar de kristallen. Hierna is het tijd om de jungle in te trekken.

 

De wachtrij: buitengebied.

 

De wachtrij van het buitengebied werd gecreëerd op een oppervlakte  van 1400 m2.

In deze wachtrij merk je onmiddellijk dat het park kosten noch moeite bespaard heeft om deze zo realistisch mogelijk te maken.  Doorheen de hele wachtrij hoor je geluidseffecten met dierengeluiden enzovoort.

De afwerking van deze wachtrij is werkelijk van een hoog niveau. Overal kan je zeer mooie  beplanting terugvinden, de trappen aan het gebouw van Revolution werden zelfs aangekleed met bamboe. Het gebouw van deze nostalgische achtbaan werd opnieuw groen geschildert zodat deze perfect past in het nieuwe themadeel ‘Adventure Valley’. Je krijgt werkelijk de indruk dat je effectief in de jungle loopt. In de Forbidden Caves herbergen zich ook enkele dieren en kan je er objecten terugvinden van expidities.

 

De wachtrij: binnengebied.

 

Eens je doorheen de jungle bent kom je aan de ingang van de grotten, waar een eerste gids je opwacht. Deze gids geeft je meer tekst en uitleg over wat er in de grotten te beleven en te ontdekken valt.

De gids begeleidde ons naar de lift, daar nam een collega het over.

 

De lift.

 

De lift neemt de bezoekers mee diep onder de oppervlakte. De lift bevat heel wat effecten zoals geluid, licht, visuele effecten en bewegingen. De lift is een absolute meerwaarde in het verhaal en de beleving van deze attractie,  al had deze misschien net iets heviger uitgewerkt mogen zijn.

 

De eerste grotkamer.

 

In deze eerste ondergrondse kamer vertelt de gids over de zoektocht naar de kristallen, tot hij plots onderbroken wordt door een woedende “Stone warrior” allerlei schrikeffecten en projecties dompelen de bezoekers onder in het verhaal.

Na deze kamer wandel je doorheen prachtig gedecoreerde gangen die uiteindelijk richting de attractie leiden.

 

De laatste kamer.

 

In de laatste kamer word je voorbereid op de uiteindelijke jeeptocht die je bij de kristallen zal brengen.

In deze kamer kreeg je na het zien van een instructiefilmpje een”veiligheidsbril” en mag je instappen in de jeeps.

Elk van de twee jeeps biedt plaats aan 30 passagiers.

 

De simulator.

 

Eens de veiligheidsbeugels gesloten worden, rijden de jeeps een kamer binnen waar een beeldscherm van bijna 360° de film op geprojecteerd wordt. De jeeps en de 3D-effecten zorgen er voor dat de ervaring zeer levendig en echt aanvoelt.

 

Eindconclussie.

 

Over de film en ritbeleving gaan we niet te veel verraden, die moeten jullie zelf ontdekken.

Voor ons is The Forbidden Caves een geweldige ontdekking geweest. De afwerking en totaalbeleving zijn van een kwaliteit die je enkel denkt terug te vinden in de grotere parken. Men had enorm veel oog voor kwaliteit en beleving.

 

Enkele reacties van de medeontdekkers.

 

– “Zijn wij nog wel in Bobbejaanland? Dit lijkt Disney wel”

–  “Wauw, dit is zoveel meer dan we verwacht hadden.”

– “Plopsa heeft er een nieuwe concurrent bij.”

– “Dit hebben we in België nog nooit gezien.”

– “Hier moeten we met de rest van de familie zeker en vast naar terug komen.”

Na afloop hebben kregen we nog de kans een kort interview te doen met Peggy Verrelst, persverantwoordelijke van het park, dit komt spoedig online.

We brachten uiteraard heel wat foto’s mee voor jullie.