Spectaculaire achtbaan van Mack Rides heeft een naam

image_11256Dit jaar opent in China het nieuwe pretpark Lewa Happy World. Eyecatcher van het park wordt ongetwijfeld de nieuwe Hyper/looper coaster ‘Lightning’ van de Duitse firma MackRides, eigenaar van Europa Park.

Lightning is een achtbaan van het type megacoaster, de lay out is speciaal voor het park ontworpen en krijgt de grootste looping ter wereld, momenteel gaat deze titel nog naar Full Throttle in Six Flags Magic Mountain.

De achtbaan wordt zo’n 61 meter hoog, de treintjes maken een duik van ruim 58 meter en met een snelheid van 115km/u vlieg je door de baan die 1.273 meter lang is. Er zullen 2 inversies verwerkt worden in de lay out, een looping en een zero-g roll , je beleeft er een G-kracht van 4,2.

Wanneer deze achtbaan of beter gezegd nieuw attractiepark opent voor het publiek is nog niet bekend, vooralsnog blijft de openingsdatum voor dit jaarimage_11119

rsz_thumb_image_11098

Foto’s: © 2015 Themeparkreview