Persopening The Forbidden Caves: video

The Forbidden Caves, Bobbejaanlands nieuwste aanwinst, opende op woensdag 13 mei officieel de deuren. De nieuwe attractie, een immersive tunnel die uniek is voor de Benelux, neemt bezoekers mee op een spannende ondergrondse grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, Zuidoost-Azië.  Aan de opening van de attractie gingen  6 maanden constructie en decoratie, en een investering van 5 miljoen euro vooraf.

Een trotse Roland Kleve, directeur van Bobbejaanland, vertelt:  “Met ‘The Forbidden Caves’ brengen we een voor de Belenux unieke attractie naar Lichtaart. De ride is voorzien van een sterke theming, en dit vertaalt zich niet enkel naar de sensatie tijdens de rit zelf. Van bij het begin van de wachtrij worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Jasper DuBois, het hoofdpersonage van The Forbidden Caves. De beleving van het grotere verhaal komt in deze attractie centraal te staan.”

In The Forbidden Caves worden bezoekers door Jasper DuBois en zijn Amazing Cave Tours meegenomen op een grottenexpeditie in de regenwouden van Khyonesia, in Zuidoost-Azië.
Jasper belandde zo’n twee jaar geleden niet zomaar in dit kleine koninkrijk. Hij wil koste wat kost  doen waar zijn spoorloos verdwenen grootvader, een beroemd archeoloog, niet in slaagde: de kristallen vinden waarrond al eeuwenlang een mysterieuze mythe bestaat.

Een uitgebreid fotoalbum en verslag van de opening volgen later.