Opnieuw slecht nieuws uit de olifantentempel in Planckendael

Een aantal dagen geleden ontdekte dierenarts Francis geelzucht bij Baby Q. De bloedwaarden bevestigden dit. Geelzucht is een symptoom van een storing in de werking van de lever en kan heel wat oorzaken hebben. Baby Q ging hierdoor vervellen.

“Je kan het vergelijken met mensen die te lang in de zon hebben gelegen”, zegt dierenarts Francis. “Zijn opperhuid vervelt.” De verzorgers geven hem aanvullend vitaminen en mineralen en verzorgen zijn huid.

Men hoopt nog altijd snel een poging te kunnen doen om hem te laten opnemen in de kudde. Een eerste stap in dit proces is het contact met mama May Tagu.

Steeds in overleg met de Europese stamboekhouder en autoriteit op het gebied van de Aziatische olifant, doet men er alles aan om Baby Q een olifantenleven te geven in de kudde. In zijn eentje heeft hij geen toekomst. Maar dit is een langdurig proces en het verloopt vaak in kleine stapjes en met ups en downs. De situatie blijft dus kritiek en Baby Q krijgt intensieve zorgen.

Daarom is het ook mogelijk dat er enkele dagen geen nieuws komt. Dieren en baby’s vragen namelijk heel wat tijd en geduld en soms moeten we een bepaalde stap die we zetten, een beetje tijd geven.

 

Volg de toestand van Baby Q op de speciale website.