Ferrari World te Abu Dhabi onthult openingsdatums van haar drie nieuwe achtbanen

Ferrari World Abu Dhabi gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten plant voor de komende 18 maanden 7 nieuwe attracties, waarvan maar liefst 3 achtbanen. Dit zorgt voor een totaal van 6 achtbanen in het park. Afgelopen nacht heeft RCDB de openingsdatums van deze 3 achtbanen bekend gemaakt.

 

Mission Ferrari: 2015

Mission Ferrari staat voor dit jaar op de planning en wordt het eerste prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamix Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij krijgt de attractie heel wat speciale elementen zoals een verticale trackdrop, tilt stuk, gyro table en een zijwaartse slide.

Hier kan u alles lezen over Mission Ferrari.

 

Flying Aces: 2016

Ferrari World Abu Dhabi begint dit jaar aan de bouw van een achtbaan die volgend jaar opent. Deze zal niet 1 maar wel 2 wereldrecords breken. De nieuwe achtbaan, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, zal de steilste drop ter wereld hebben. Daarbij zal de achtbaan de hoogste looping ter wereld krijgen, eentje van maar liefst 52 meter.

Hier kan u alles lezen over Flying Aces.

 

Intamin Shuttle Coaster: 2016

De naam van deze achtbaan is nog niet bekend gemaakt. De achtbaan zal in 2016 openen net als Flying Aces en zal gebouwd worden door het Zwitserse Intamin.

De achtbaan zal indoor gebouwd worden. Voorts zal dit een shuttle achtbaan worden wat wil zeggen dat het treintje geen volledig rondje aflegt, maar het parcours voor-en achterwaarts aflegt, om te eindigen waar het begon.