Wereldprimeur in Bellewaerde

Bellewaerde opende dit weekend voor het eerst de deuren en pakt meteen uit met een wereldprimeur.  Tijdens de gloednieuwe Stunt & Dive Show Gold Rush springen 2 duikers samen vanop een duizelingwekkende hoogte van 25m in een klein zwembad van slechts 10m diameter en amper 4m diep.  Nooit eerder ter wereld is een dergelijke sprong uitgevoerd.  Vanaf vandaag kan dit iedere openingsdag bewonderd worden in Bellewaerde.

 

Gold Rush, Stunt & Dive Show

Vanaf 4 april kunnen de bezoekers de gloednieuwe Stunt & Dive Show: Gold Rush ontdekken.  Tijdens deze spectaculaire show wordt het publiek ondergedompeld in de jaren 1800 en beleven ze samen met een groep goudzoekers een adembenemend avontuur in en rond een onderwatergelopen goudmijn.  In de hoop om het goud te vinden, wordt een ultieme hoogtesprong vanop een duizelingwekkende hoogte van 25m uitgevoerd door 2 duikers tegelijkertijd. 

 Bellewaerde_GoldRush_HighDive (3) LR

Deze hoogtesprong met 2 is een wereldprimeur, nooit eerder ter wereld is een dergelijke sprong vanop 25m in een bad van slechts 10m diameter en amper 4m diep uitgevoerd.  Een duik van zo hoog vergt uiterste concentratie van de duikers.  Omdat onderlinge communicatie en vertrouwen belangrijk is, springen steeds 2 dezelfde duikers met elkaar naar beneden.  Een adembenemend spektakel voor het publiek, dat tijdens de uitvoering wordt gevraagd om zo stil mogelijk te zijn.