Unieke attractie in 2016 voor Duinrell!

Themeparkfreaks was vandaag aanwezig op het persevenement in Duinrell voor hun 80 jaar bestaan als familiepark. Na de onthulling van de nieuwe lakzegel om deze gelegenheid te vieren, kregen we nog even de kans om een paar vragen te stellen aan de eigenaars van het park.

Onze aandacht ging meteen naar de onthullingen die 2 dagen geleden werden bekend gemaakt op de regionale Nederlandse zender Omroep West. Daarin vertelde parkdirecteur Roderick Van Zuylen dat er in 2016 een nieuwe attractie zou komen in het park.

Wij vroeger verder naar deze onthulling. “Het is vernieuwend, in Nederland is het er nog niet”, wist hij ons te vertellen. “Het zal een attractie worden met een spannend element, maar die toch geschikt is voor heel de familie. We proberen iets te bouwen waar niet iedereen in hoeft te durven, waar toch een beetje moed voor nodig is, maar waar de meeste gasten tegen het einde van hun verblijf uiteindelijk toch in gaan en met een goed gevoel terug uitstappen. Het moet ook leuk zijn om naar te kijken voor de mensen die er niet in gaan. ”. Zal het een achtbaan worden? “Nee het zal geen achtbaan worden. Het is iets totaal nieuw, het is met niets te vergelijken.

In 2013 vroeg Duinrell nog een milieu vergunning aan waarin een hangende achtbaan, een vrijevaltoren en een vliegtuigmolen werden genoemd. Zal de nieuwe attractie een van deze drie worden? “Dat hebben we inderdaad aangevraagd, maar het was alleen om te kijken wat voor impact zo’n soort attracties zullen hebben op de omgeving. Het waren geen concrete voorbeelden, maar een manier om ruimte te creëren in de milieuvergunning .Zodat we niet alles hoeven aan te passen mocht er iets nieuws komen. Het zullen vergelijkbare attracties worden qua invloed op het milieu, het geluid voor de omwonende en de andere punten van de vergunning.

De attractie zou gebouwd worden door een Duitse fabrikant. Daar komen vijf grote attractiebouwers vandaan: Mack, Zierer, Maurer, Gerstlauer en HUSS. Momenteel heeft Gerstlauer een geweldig succes te pakken met hun nieuwe attractie, de Sky Fly. Hiervan staat er nog geen enkele in Nederland en zou ook wel perfect kunnen passen in het park.