Nederland krijgt eerste pop-up pretpark

De Nederlandse gemeente Goes krijgt de komende zomer een primeur. Het sport- en zwemcomplex Omnium wordt omgetoverd tot het eerste pop-up pretpark van Nederland. In het tijdelijke attractiepark komen meer dan vijftig attracties, vooral voor kinderen. Het pretpark gaat open van begin juli tot en met eind augustus.

Attracties
In het ‘superzomerspektakel’ komen attracties als springkussens, botsauto’s, grote glijbanen, draaimolens en een ‘Wipe Out’, een parcours door water met allerlei obstakels. Ook komt de grootste ballenbak van Europa naar Goes.

Theater
Daarnaast wordt er een theater gerealiseerd waar de hele zomer voorstellingen worden gegeven, met o.a. de theatershow van Thomas de trein en Woezel & Pip.

Toekomst 
Volgens de organisatie is het pretpark vooral bedoeld voor de toeristen en moet het in het eerste jaar 100.000 bezoekers trekken. Er is een verbindingsovereenkomst voor drie jaar en men hoopt uiteindelijk zo’n 150.000 bezoekers per editie te trekken. Voor volgend jaar zou er zelfs een achtbaan naar het pop-up pretpark komen.

Gemeente Goes
Wethouder Jo-Annes de Bat van Goes vindt de komst van het pretpark goed voor de stad. “Er is ruimte genoeg bij Omnium en die 100.000 bezoekers zijn van harte welkom in Goes.”

Bron: Omroep Zeeland