Meer informatie bekend over eerste paardenpretpark ter wereld

Themeparkfreaks berichte eerder al dat de eigenaars van de beroemde paardenshow Apassionata een nieuw pretpark willen oprichten. Nu is er ook meer informatie bekend gemaakt van hoe het er zal uit komen te zien.

Paardenliefhebbers zullen niet lang meer moeten wachten voor hun droompark gebouwd zal worden. De plannen zitten nog steeds op schema, het park moet geopend worden in 2016 te München in Duitsland. “Apassionata Park München” zoals het pretpark zal noemen, is helemaal in teken van paarden. Apassionata Park München zal 5 hectaren groot worden en het hele jaar door te bezoeken zijn.

APASSIONATA Entertainment GmbH breid op die manier haar business model uit. Hun paarden show is de grootste van Europa en nu komt er ook een pretpark bij, het eerste pretpark dat in teken zal staan van paarden. Het pretpark zal vlak naast de Allianz Arena komen te liggen waar de voetbal wedstrijden van München gespeeld worden.

Apassionata Erlebnispark: Het eerste paarden pretpark ter wereld

Apassionata Park München zal dus het eerste pretpark ter wereld worden dat draait om paarden. In het pretpark dat 12 themazones zal hebben, zullen de bezoekers meer te weten komen over hun favoriete dier. De gasten zullen leren over het leven van het paard, de eigenschappen en de gewoontes van de viervoeters. De verschillende attracties zullen de families een interactief avontuur laten beleven. Er zal ingespeeld worden op de zintuigen, maar ook een 360° cinema, musea en kinderboerderij zullen gebouwd worden. In onderstaande video krijg je gedurende 4 minuten een beeld van alle themagebieden van Apassionata Park München.

In het hart van het 5 hectare grote terrein is de Apassionata Showplaats met 1700 zitplaatsen. Het publiek zal een spectaculaire show te zien krijgen met prachtige paarden en goed getrainde ruiters. De show zal plaatsen vinden ten midden van energieke dans, acrobatische voorstellingen, schitterende lichteffecten en speciaal gecomponeerde muziek. Het totale concept en architectuur van het park, is het maken van de tegenstelling tussen natuur en show. De interactie tussen mens en dier bekeken vanuit een pedagogisch en therapeutisch perspectief, zal de show uniek maken.

 

Opening begin 2016

Er zullen ongeveer 12 maanden nodig zijn om het pretpark te bouwen. Er wordt verondersteld in het eerste kwartaal van 2016 de arena te kunnen openen. De rest van het park zal in de zomer af moeten zijn. De eerste reacties van het publiek in de Internationale Toerisme Beurs in Berlijn (ITB) waren