Skyline Park plant hoogste waterglijbaan van Duitsland

Vorige zomer was al bekend gemaakt dat Skyline Park wou uitpakken met iets groots. Nu zijn er ook meer details bekend. Skyline Park dat gelegen is in Alläu te Duitsland, wilt de hoogste waterglijbaan van het land bouwen.

Joachim Lowenthal, de baas van het park, liet in 2014 weten dat hij 6,5 miljoen euro wilt investeren. Een groot deel daarvan was voorzien voor een nieuwe achtbaan “Thriller” met 4 loopings die er helaas niet zal komen door de nieuwe EU normen. Daarnaast was een ander deel voorzien voor de nieuwe glijbaan. Hoe het budget nu verdeeld zal worden is nog niet bekend.

Er zal 4000 vierkante meter aan water oppervlakte komen met middenin de glijbaan op een eiland. Er wordt nog bekeken of de nieuwe zwemoppervlakte ook los van het park te bezoeken zal zijn, al zullen bezoekers met een ticket van het park, sowieso de nieuwe water attractie kunnen doen.

De bouw is ondertussen volop aan de gang, zodat de grootste glijbaan van Duitsland nog dit jaar zal kunnen openen.