Schwaben Park verwijdert Schwarzkopf achtbaan

Het Duitse pretpark Schwaben Park, verwijdert volgend jaar hun Schwarzkopf achtbaan.

“Himalayabahn” die door de legendarische Duitse achtbaanbouwer, Anton Schwarzkopf, gebouwd werd in 1989, gaat dit jaar dus zijn laatste jaar in. De achtbaan is een 54m versie van het Wildcat model, wat wilt zeggen dat Himalayabhan een oppervlakte heeft van 54 op 20 meter. De achtbaan heeft een hoogte van 13,5 meter en is 460 meter lang.

@rcdb

Himalayabahn is niet de enigste attractie die weggaat in het park. De kabelbaan en Nautic Jet zijn al reeds afgebroken om plaats te kunnen maken voor de nieuwigheden van dit seizoen.

Deze nieuwigheden worden een “Softball Play” en een “Interactieve Laser Tunnel”. Ook zal de Force One Coaster een unieke  verassing krijgen. Wat dat juist zal inhouden is nog niet bekend.

Bij de Softball Play zullen de bezoekers met kanonnen op elkaar kunnen schieten. Geen paniek, de kanonnen zijn gevuld met hele zachte balletjes zodat niemand zich kan pijn doen.

De laser tunnel zal gemaakt worden door de Duitse fabrikant Interactive Laser Games. De tunnel zal een Inca thema krijgen, momenteel zijn graffiti artiesten al bezig met het aanbrengen van fluorescerende tekeningen.