Pairi Daiza : de nieuwigheden van de paasvakantie

Tal van nieuwigheden zullen centraal staan bij het begin van dit nieuwe seizoen van de « Jardin des Mondes » Pairi Daiza.

PDZ_fourmilier

OP HET VLAK VAN DIEREN

  • De komst van nieuwe, « vreemde » dieren.
  • Reuzeninktvis (aankomst begin april)
  • Naakte molratten (een kolonie van 27 dieren) Reuzenmiereneters
  • Beermarters
  • Kwallen Maar ook…
  • Wombats
  • Een vrouwelijk sneeuwluipaard

PDZ_wombat

 

OP HET VLAK VAN LANDSCHAPPEN / MONUMENTEN

In de loop van de paasvakantie zal de Pantertempel openen : geïnspireerd op Cambodja (een complex met drie reusachtige hoofden van de Bayon Angkor Thom Tempel). Met een grondoppervlakte van 1.800 m2, zal de tempel twee luipaarden huisvesten. Het bouwwerk werd ook ontworpen om beplant te worden met overvloedige vegetatie, waarin de dieren zich kunnen ontwikkelen. De Tempel werd gebouwd op schaal 1 :1 en kwam tot stand door het harde werk van zowel de mensen van Pairi Daiza als de bijna duizend ambachtelijke steenhouwers (30 bedrijven) van aan de andere kant van de wereld.

Het Terras van de olifanten : een waar meesterwerk, gecreëerd door ambachtelijke steenhouwers : 325 m2 sculpturen. Dit meesterwerk is geïnspireerd op het terras van de olifanten van Angkor.

PDZ_Rats_taupes

OP HET VLAK VAN ATTRACTIES

In het Park werd er een volledig nieuwe spoorweg aangelegd, waarover er een authentieke stoomtrein zal rijden : deze trein zal zijn eerste reis maken tijdens de eerste week van het nieuwe seizoen. De bezoekers kunnen aan boord stappen van perfecte replica’s van Decauville wagons uit 1916, gesleept door een authentieke Poolse stoomlocomotief uit 1954.