Incident met Green Lantern in Movie World

De brandweer heeft 13 mensen veilig geëvacueerd uit de Green Latern in Movie World. 6 passagiers die waarschijnlijk zonder verwondingen uit de attractie zijn gehaald, zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor een grondige controle en om alle risico’s uit te sluiten.

598265-17c7d554-cadc-11e4-96e7-d6e6c7da02f2

De achtbaan zou ontspoort zijn geraakt nadat er een probleem was opgedoken met een wiel. Hierbij vielen een aantal onderdelen van de trein 25 meter de diepte in. Zes mensen konden snel uit de trein worden bevrijd omdat ze op een lager punt op de baan zaten. Dit gebeurde om 16 uur plaatselijke tijd. Zeven andere hadden minder geluk en konden pas 3 uur later bevrijd worden. De passagiers werden bevrijd  met  een hoogtewerker van de brandweer. Vanaf daar werden ze lager gebracht naar het onderhoudsplatform waarna de passagiers de trap naar beneden konden nemen.

598746-b6ae2b8c-cad2-11e4-bf8c-949d9dd98cd7

Een woordvoerder van het park zei dat het incident gebeurt was na een probleem met een wiel van de trein. Hij benadrukt ook dat Movie World zich wil verontschuldigen naar alle gasten die hier bij betrokken zijn geraakt. “Movie World en Queensland Fire” hebben getraind voor deze soort evacuaties, en we zijn heel dankbaar voor hun hulp. De veiligheid en welzijn van onze bezoekers is onze top prioriteit. De Green Lantern is voorzien van talloze beveiligingen om z’n soort incidenten veilig te kunnen opvangen. Ons team van ingenieurs en technische mensen, zullen dit incident onderzoeken en de attractie zal niet opengaan voor de oorzaak gekend is en opgelost.”

598211-18158efc-cadc-11e4-96e7-d6e6c7da02f2

Op onderstaande link kan je beelden zien van het incident.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/nieuws/buitenland/1.2271909

Bronnen: www.stuff.co.nz, ABC News, Het Laatste Nieuws en de vrt.