Ferrarri Land in PortAventura opent later dan gepland

2000px-Logo_PortAventura.svg

In 2014 kondigde  PortAventura aan dat het een overeenkomst had met “Ferrari SPA” voor de bouw van een nieuw luxe hotel en een aanpalend “ Ferrari themapark”in de Spaanse badplaats Salou (in de buurt van Barcelona).

Vandaag verklaarde Luis Hérault, de nieuwe CEO van PortAventura aan de pers dat de bouw van Ferrari Land begint op 7 mei. Hij vertelde er wel bij dat de  verwachte openingsdatum pas  eind 2016 of begin 2017 zal zijn.

Het “Ferrari themapark” zal een oppervlakte van 75.000 vierkante meter krijgen en zal circa 100 miljoen euro gaan kosten. Men zal er een verscheidenheid aan attracties voorzien, waaronder de  achtbaan die de snelste en hoogste zal worden in Europa. Verder zal het gloednieuwe hote 250 kamers en een 5-sterren service aanbieden. Restaurants, grote vergaderruimtes en raceauto simulatoren, winkels en verschillende parkings zullen het nieuwe complex vervolledigen

Dit nieuwe partnerschap tussen “Ferrari” en “PortAventura” zal het resort naar verwachting meer dan 500.000 extra bezoekers per jaar  opleveren.