Belantis onthult nieuwe attractie voor 2015!

De nieuwigheid van 2015 in Belantis is onthult! “Cobra des Amun Ra” wordt de nieuwe familiale achtbaan die zal openen in de zomer.

De nieuwe achtbaan zal een snelheid behalen van 50 km/u en is een van de grootste investering in de geschiedenis van pretpark gelegen te Leipzig in Duitsland. Speciale nadruk wordt gelegd op het unieke nieuwe ontwerp.

Belantis presenteerde haar nieuwigheid tijdens een persconferentie  in het pretpark. Op de keuze van de nieuwe attractie kon gestemd worden aan de hand van een enquête. Met een totale kostprijs van € 3.000.000, is het project een van de grootste investeringen in de geschiedenis van Belantis.

Belantis onderstreept vooral dat de nieuwe attractie voornamelijk  ontworpen is voor de familie en dat kinderen van 4 jaar of  1 meter groot al een ritje kunnen maken.

De feiten van de Cobra des Amun Ra

  • De achtbaan krijgt een lengte van 360 meter en heeft een oppervlakte van 32m x 110m.
  • De achtbaan haalt een topsnelheid van 50 km / u.
  • De hoogte bedraagt  maximaal 16 meter.
  • De trein van de nieuwe achtbaan zal twaalf karretjes hebben, goed voor 24 passagiers.

 

De lay-out:

Airtimers_belantis-neuheit-2015-achterbahn07

Deze lay-out is te vergelijken met Dragon Fly in Duinrell.

 

De nieuwigheid komt van de beroemde achtbaanbouwer Gerstlauer, die ook alle andere achtbanen bouwde die in Belantis terug te vinden zijn.

Vanaf de zomer van 2015 kunnen de bezoekers en families direct naast de piramide op een bijzondere reis naar de “Vallei van de farao’s”. De tempel wordt bewaakt door een cobra, de “Cobra Amon Ra”. De Cobra is giftig en wordt gevreesd. Maar door de schoonheid van haar lichaam wordt ze ook beschouwd als mysterieus en wordt vereerd als een beschermende slang.

Zal u de Cobra vertrouwen? Alleen op deze manier zal je de Cobra helpen om de tempel van de zonnegod “Ra” te ontvluchten.

1zvam0w

In de nieuwe attractie van 2015 wil Belantis meer nadruk leggen op het thema, zoals in dit interview eerder gezegd was.

De nieuwe achtbaan “Cobra Amon Ra”. Zal openen tijdens de zomer. Een exacte datum is nog niet genoemd. We houden jullie op de hoogte! Het seizoen 2015 begint in Belantis op 2 april.

312bnye

Veel dank aan de collega’s van Belantisfans voor on-site rapportage!

 

Bron: parkerlebnis.de