Wereldrecordbrekende Free Fall voor het Skyplex project in Orlando

Het Skyplex project in Orlando wordt steeds groter en groter!

 

Skyscraper de hoogste achtbaan ter wereld.

 

Het meest in het oog springend voor dit project wordt Skyscraper, een 152 meter hoge achtbaan die gebouwd zal worden rond een toren van 174 meter hoog.

Met zijn 152 meter wordt dit de hoogste achtbaan ter wereld, en neemt hij het record af van Kingda Ka uit Six Flags Great Adventure.

 

Alhoewel velen dachten dat deze achtbaan gebouwd zou gaan worden door S&S, is nu het nieuws bekend gemaakt dat het Zwitserse bedrijf Intamin deze zal bouwen.

Het gehele project is ontworpen en gepatenteerd door US Thrill Rides.

skyscraper-ride-3

 

Skyfall de hoogste free fall ter wereld.

Gisteren kwam ook het nieuws dat een tweede “hoogste ter wereld” attractie gebouwd zal worden binnenin het complex.

1505264_800071836744466_3330320796545069830_n

Skyfall wordt een vrij val toren, eveneens gebouwd door Intamin, van maar liefst 137 meter hoog! Hiermee verbreekt deze het record van de 2014 geopende Zumanjaro, drop of doom in Six Flags Great Adventure.

 

 

Skyfall neem de bezoekers mee naar een hoogte van 137 meter. Eenmaal  het topje bereikt te hebben, krijgt de bezoeker 15 seconden om voetenbengelend van het uitzicht te genieten om daarna naar beneden te razen aan een gemiddelde snelheid van 90 Km/h, zei Jozua Wallack, Algemeen Manager van het Skyplex complex.

Wie niet houdt van al die thrill kan via een lift, die volledig uit glas zal bestaan, een uitkijkplatform bereiken, om daar van het uitzicht te genieten.

De bouw van dit complex zal aanvangen in het najaar van 2015 en openen in het voorjaar van 2017.

 

De skyline van de I-Drive zal voorgoed veranderen door dit project, maar ook door twee andere projecten die momenteel gebouwd worden.

Vue at 360 wordt een 130 meter hoge Star Flyer.

Deze Starflyer attractie zal gebouwd worden door de Funtime Group. Met zijn 130 meter wordt dit ook meteen de hoogste Star Flyer ter wereld.

Deze attractie zal 24 personen per rit tot op een hoogte van 128 meter brengen en ronddraaien aan een snelheid van 65 km/h

wpid-flyer

 

Orlando Eye wordt een reuzenrad van 130 meter hoog.

De Orlando Eye moet vergelijkbaar zijn met de London Eye en gaat deel uitmaken van een nieuw entertainmentcomplex.

Dit complex wordt onder meer voorzien van een Sea Life Aquarium en een nieuwe vestiging van Madame Tussauds.

Eigenaar Unicorp heeft eveneens een akkoord bereikt over de komst van meerdere restaurants, waaronder Carrabba’s Italian Grill en Outback Steakhouse.

De Orlando Eye komt te staan op de plaats van het voormalige Mercado. De opening staat gepland voor voorjaar 2015.

B9kdZgNIUAEF1GA