Kings Domion breidt Water Works uit

Kings Domion opent voor de 40ste verjaardag van het park een grote uitbreiding op het waterpark.

10299134_10152556825516875_8475253821259130748_n

Als aanvulling op de glijbanen, attracties en het zwembad, die al jaren deel uitmaken van Water Works, zal de uitbreiding elementen hebben voor het ganse gezin. Er komt een mega glijbanentoren, een familie vriendelijk splash zone, extra accommodaties en algemene verbetering van het waterpark. En er komt een nieuwe naam. Het park noemt voortaan Soak City.

10926378_10152558360471875_6742005803581531298_n

De 20 meter hoge toren zal drie nieuwe attracties bevatten.

Paradise Plunge, thrill seekers nemen plaats op een van de drie platformen, waar ze wachten tot de vloer onder hun voeten verdwijnt. Daarna gaan ze met hoge snelheid in een bijna verticale vrije val en doorheen enkele lussen en bochten in een doorschijnende buis.

– Aqua Blast, de bezoekers gaan door een gesloten buis doorheen enkele snelle bochten en spiralen, een parcours van wel 140 meter. Als slot komen ze in een zwembad terecht.

Thunder Falls, hier neemt men plaats in een enkele of dubbele raft, en wordt men gelanceerden vliegt men over enkele intense drops en bochten.

kd_SCexpansion_interiorpage

Splash Island word een plek die gericht is op jongere gasten en hun ouders. Deze word dubbel zo groot als de huidige kinderzone die Water Works momenteel heeft. Hier zullen enkele kleinere glijbanen komen voor jonge kinderen en meerdere jets die water spuiten.

De kleintjes kunnen hun wildste fantasieën beleven terwijl ze nat worden gespoten onder grote bloemen, een ritje maken op een glijbaan, of water laten spuiten uit en van de vele decorelementen.

14217_01 Kings Dominion - Spray Pad

Splash Island zal ook voldoende mogelijkheden bieden voor ouders die de rust opzoeken en willen zonnekloppen op een plek van waar ze hun kinderen kunnen in gaten houden.

Ook zullen er meer accomodaties komen in de vorm van hutten naast het zwembad, verbeterde badhuizen en extra toiletten.
“Deze enorme uitbreiding van het waterpark zal alle gezinsleden de kans geven plezier te maken in onze nieuwe Splash Zone,” vertelde de Vice President en manager van Kings Domion, Pat jones.

“We behouden onze tradities waarin we zorgen voor entertainment en plezier voor al onze gasten. We kozen voor deze toren met zes glijbanen om onze thrill zoekende gaste de kans te geven een nieuwe water glijbaan ervaring te laten ervaren. Bij Splash Island kozen we er voor om meer familie plezier aan te bieden in een relaxe omgeving.”

Soak City zal zonder extra kost  te bezoeken blijven voor alle bezoekers van Kings Domion.

De nieuwe uitbreiding van Soak City zal openen in de lente van 2015.