Bouw van spectaculaire houten achtbaan in Zweden loopt gevaar

De spectaculaire achtbaan Wildfire die volgend jaar in Kolmarden in Zweden zou openen, is in gevaar. De bouwvergunning voor deze houten achtbaan die de hoogste ter wereld zal worden (57 meter hoog), maar liefst 3 inversies zal hebben en die 113 kilometer per uur zal gaan, is ingetrokken.

De plaatselijke gemeente heeft haar  eerdere goedkeuring ingetrokken omdat ze schrik heeft dat de achtbaan het natuurgebied zal verstoren waarin deze gebouwd zal worden. De achtbaan die door RMC (Rocky Mountain Construction) gebouwd zal worden had nochtans groenlicht gekregen.

Door deze grote tegenslag zal de bouw hoogst waarschijnlijk vertraging oplopen en de kans dat hij er helemaal niet komt, is ook groot. Kolmarden zal waarschijnlijk beroep aantekenen. De reden voor het vernietigen van de bouwvergunning is, dat er een gebrek is aan een bestemmingsplan voor het gebied, het de lokale bevolking zal storen en dat het de rust in het natuurgebied zal teniet doen. Ook de dieren zouden er last van ondervinden.

Volgens het masterplan is het gebied aangewezen als dierentuin. De achtbaan wordt verondersteld recht naast de dierentuin te worden gebouwd. Het gebouw zal eveneens op natuurgebied komen.

De raad van bestuur is van mening dat de achtbaan een grote impact zal hebben op het milieu. Ze zal het landschap verstoren, geluidshinder veroorzaken en invloed hebben op de verkeerssituatie. Daarom zal er op zen minst eerst een gedetailleerd plan moeten komen waarin al deze problemen worden verholpen, voor de raad zal overwegen de plannen terug goed te keuren.