Bobbejaanland Seizoen 2015

 “Zoals elk seizoen willen we onze bezoekers de perfecte mix van entertainment en attracties bieden,” zegt directeur Roland Kleve. “Met ‘The Forbidden Caves’, een unieke attractie voor de Benelux, trakteren we onze fans dit jaar op een nieuwe ride. We hebben hard gewerkt aan het verhaal en de theming is ongezien voor Bobbejaanland. Een paradepaardje dat ons attractieaanbod naar een nog hoger niveau tilt!”

Op de affiche van het Bobbejaanland-theater prijken deze zomer de magicians-mentalisten Rob en Emiel. Met spectaculaire mindgames betoveren deze twee hun publiek. Groot en klein zullen smullen van ‘The Wheel of Wonder’.

Uiteraard worden bezoekers ook deze zomer verwend tijdens drie Summernights of laatavondopeningen met extra animatie. De Smurfen zijn ook opnieuw van de partij en krijgen een grotere rol toebedeeld in de dagelijkse animatie.

NIEUW    THE FORBIDDEN CAVES EN THEMAZONE ADVENTURE VALLEY

85127

In Bobbejaanlands nieuwe aanwinst, The Forbidden Caves (verwachte openingsdatum 1 mei) worden bezoekers meegenomen op een spannende trip naar de regenwouden van Khyonesië, in Zuid-Oost Azië. Deze bossen werden ooit bewoond door stammen, maar de hele bevolking verdween op mysterieuze wijze van de aardbodem. Volgens oude legendes gebruikte deze bevolking magische kristallen, gevonden in diep verborgen grotten,  om hun goden te eren. Er is geen spoor meer te vinden van de beschaving die eens was, en ook de kristallen werden nooit meer gezien…
Jasper DuBois, die ooit een edelsteen kreeg van zijn ondertussen overleden opa, een beroemd archeoloog, is ervan overtuigd dat deze steen het bewijs is dat de stammen echt hebben bestaan.

De bezoekers van The Forbidden Caves belanden tijdens een grottenexpeditie onvoorzien in mysterieuze verscholen spelonken, waar ze op de kristallen stuiten die al eeuwenlang tot de verbeelding spreken. Maar hou je vast, want in elke hoek schuilt gevaar en de exotische wezens die er wonen zijn allesbehalve blij dat hun rust wordt verstoord…

De ‘immersive tunnel’ attractie is uniek voor de Benelux. Dankzij de meest recente video- en animatietechnieken is de lijn tussen feit en fictie bijzonder dun en worden bezoekers niet enkel toeschouwers, maar maken ze deel uit van het verhaal. Al hun zintuigen worden geprikkeld.

Roland Kleve kijkt uit naar de opening van de nieuwe ride: “‘The Forbidden Caves’ is een nieuw soort attractie in het portfolio van Bobbejaanland en ik ben erg trots dat we onze bezoekers deze ride kunnen aanbieden. Niet alleen de adrenaline maar ook ontdekking, interactie en het verrassingseffect zijn belangrijke factoren bij deze attractie. We wilden onze bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en daarvoor zetten we sterk in op de thematisering. We hebben bijvoorbeeld acteurs die het wachten heel wat leuker zullen maken!”

De attractie werd ontworpen en gebouwd door Holovis (UK), met de audiovisuele hulp van Super 78 (USA). In de ride (toegankelijk vanaf > 1 meter) is plaats voor 60 personen per rit. Het avontuur van de bezoekers duurt in totaal 10 minuten. Bobbejaanland telde een bedrag van 5 miljoen euro neer voor deze nieuwe attractie.

Met de komst van The Forbidden Caves kan Bobbejaanland naast Cowboy Town een tweede gethematiseerde zone inluiden: Adventure Valley. Bovenop The Forbidden Caves en de attracties King Kong, Banana Battle en Revolution, vind je er ook een nieuw catering punt, Coffee Cave, en Jasper’s Supply Depot, een nieuwe souvenirwinkel.

Meer informatie: www.forbiddencaves.be (lancering op 16 maart ’15)
Of volg  Jasper Dubois op Instagram

MAGIC & MINDGAMES – THE WHEEL OF WONDER

4x daags, van 4 juli tem 30 augustus 2015 in het theater van Bobbejaanland

Met een draai aan het ‘The Wheel of wonder’ bepalen de bezoekers van deze show welke magic- of mentalist-acts zullen worden opgevoerd. Rob en Emiel, het artiestenduo, zijn twee Nederlandse magicians-mentalisten die in 2009 tot de besten ter wereld werden benoemd. De twee verweven magie met cabaret, verwondering en humor en zorgen hiermee voor een aantal verschillende én verbluffende theatershows in het Bobbejaanland theater.

Rob en Emiel stonden al op verschillende internationale podia, van Australië tot Brazilië en Zweden, en hebben al heel wat awards op hun palmares. Ze waren in tientallen tv-programma’s te zien, waaronder het bekende ‘De Wereld Draait Door’ op de Nederlandse zender VARA.
Een voorsmaakje van hun kunnen, bekijk je hier.

SUMMERNIGHTS
Park open tot 22u op 29 juli, 5 en 12 augustus 2015

Warm zomers sfeertje? Check!
Extra animatie in het park? Check!
Gezellige terrasjes? Check!

De zomer van Bobbejaanland beleeft ook dit jaar een hoogtepunt tijdens de drie Summernights middenin de vakantie, die dit jaar in een geheimzinnig Aziatisch kleedje worden gestoken. Op woensdag 29 juli, 5 en 12 augustus blijft het park open tot 22u en kunnen liefhebbers van thrills tot in de late uurtjes de longen uit hun lijf schreeuwen op de Typhoon, Dizz en andere attracties die ’t Plezantste Land rijk is.

Afspraak in themazone Adventure Valley voor een foto met een echte slang! Aangepaste verlichting, gemaskerde dansers en live muzikanten hullen het plein in een broeierige sfeer. Afsluiten doen we met een spetterende vuurshow!

FORBIDDEN CAVES CAMP NIGHT

Dit is er eentje voor de echte fans: een overnachting in Bobbejaanland, helemaal in de stijl van de nieuwe attractie. Hoe word je een echte forbidden caves-survivor? Met enkele workshops stomen we je klaar voor een nacht onder de blote sterrenhemel.
Hoe maak je vuur? Welke insecten kan je eten om te overleven in de jungle? Waar vind je beschutting voor de nacht? Hoe weet je of planten giftig zijn? Nog snel een kampvuurtje aanmaken en we kunnen veilig wegdommelen in onze tenten aan de voet van het reuzenrad.
Meer informatie over de Forbidden Caves Camp Night wordt later via de Facebookpagina vrijgegeven. Wees er snel bij, want plaatsen zijn beperkt!

SMURFEN ZETTEN DE BOEL OP STELTEN
Dagelijks, meerdere keren verspreid over het park

De Smurfen staan paraat om onze bezoekers te verwelkomen wanneer de deuren ’s ochtends opengaan. Handjes schudden met Grote Smurf of op de foto met Smurfin, het kan! Met hun Smurfenmobiel in Bobbejaanlandstijl cruisen ze rond in het park. Wie de Smurfendans wil leren, kan rond het middaguur terecht in Cowboystad. En ook bij het verlaten van het park staan onze blauwe vriendjes paraat! Ze wuiven onze bezoekers een goeie terugreis aan het eind van hun Bobbejaanlandavontuur.

Smurfen in Bobbejaanland

HALLOWEEN
Van 24 oktober tot en met 8 november

Eind oktober wordt het weer griezelen geblazen in Bobbejaanland. Met nocturnes waarop ’t Plezantste Land alles uit de halloweenkast haalt, wordt het seizoen van 2015 met vuurwerk afgesloten.
Vind je weg naar buiten in enge halloweendoolhoven, wees op je hoede voor de vampieren die om elke hoek loeren en laat je vooral niet opschrikken door de zombies en heksen die door het park spoken.

Het gedetailleerde halloweenprogramma wordt begin september gecommuniceerd.

TARIEVEN

Tickets aan voordelige tarieven (vanaf 24 euro) via bobbejaanland.be !

Aan de kassa:
Kinderen < 1.40 m: 29 euro
Volwassenen: 34 euro
Drie nieuwe abonnementsformules: Fan Pas (59 €), Pro Pas (69 €) en Addict Pas (89 €). Beschrijving en voorwaarden op de website van ons pretpark.

KALENDER

kassa_kalender update 2014

ALGEMENE INFO

Bobbejaanland
Olensteenweg 45
2460 Lichtaart
België

Tel: 0032 (0)14/55 78 11
Fax: 0032 (0)14/55 78 15
E-mail: info@bobbejaanland.be

Website: www.bobbejaanland.be
Facebook: facebook.com/bobbejaanland