Warner Brothers Studio Tour London brengt Hogwarts Express tot leven

In Universal Studios in Orlando opende net de Hogwarts Express uit de Harry Potter films, maar fans kunnen vanaf half maart ook in London deze iconische trein ontdekken.

Warner Brothers Studio Tour London kondigde aan dat zij hun gasten ook zullen laten genieten van een ritje.

De Studio Tour, waar men de prachtige decors recreëerde uit de films, door gebruik te maken van echte sets en rekwisieten, zal de Hogwarts Express tot leven brengen met de echte trein die werd gebruikt in de Harry Potter films.

Vanaf Maart zal de Studio Tour Platform 9 ¾ recreëren op een nieuwe uitbreiding van 6.000 m2 . De bezoekers zullen de trein kunnen bewonderen, foto’s maken en de magische set betreden, zoals je die kon zien in de films. De set zal gebouwd worden door de originele ploeg van designers, bouwers en het special effects team, die ook meewerkten aan de films.

Wat kan je zoal doen op deze set:

  • Poseren met een koffer op platform 9 ¾ terwijl die verdwijnt door de gele bakstenen muur
  • Verken het interieur van de wagon die gebruikt werd voor het filmen ( compleet met de ramen waarop te zien valt hoe de meest iconische treinscènes tot leven kwamen zoals de ontsnapping van de chocolade kikker van Harry en de aanval van de dementor.)
  • Ontdek een collectie koffers die dienden als rekwisieten en ontdek van welk personage ze waren.
  • Snuffel door een uitgebreide collectie souvenisrs die geinsperreert zijn op de Harry Potter films en, meer specifiek, de Hogwart Express in een souvenir shop die gethematiseerd is naar de trein