Phantasialand presenteert nieuwe avondshow: Tiempo de Fuego

Phantasialand presenteert een nieuwe, spectaculaire avondshow voor tijdens de winteropenstelling. In de show ‘Tiempo de Fuego’ komen de gebouwen van de wildwaterbaan Chiapas tot leven met behulp van 3d-mapping projecties. De projecties worden aangevuld door vlammen artistiek en adembenemende vuurfonteinen.

Nadat het winter seizoen voor de Efteling al op 6 november van start is gegaan, is voor veel andere parken het winterseizoen dit weekend ook eindelijk begonnen. Zo ook in het Duitse Phantasialand in Brühl, waar het hele park zoals gebruikelijk gehuld wordt in winterse sferen met een grote schaatsbaan op de Kaiserplatz in Alt Berlin. Naast de extra decoratie brengt Phantasialands Wintertraum ook altijd een speciaal showprogramma met zich mee waarbij bijna alle shows in het park worden vervangen door speciale Wintershow met als slotshow Die Magische Rose met achtervolgend een spectaculaire vuurwerkshow.

Dit jaar brengt Phantasialand een volledig nieuwe show in het Mexicaanse gebied van het park. Het decor van de nieuwste wildwaterbaan Chiapas staat decor in de nieuwe, spectaculaire avondshow Tiempo de Fuego. Tijdens de nieuwe avondshow komen de verschillende gebouwen en rotsen van de nieuwste wildwaterbaan tot leven door gebruik van mapping projecties. Het geheel met de lichtprojecties wordt daarbij aangevuld door wat Phantasialand zelf noemt: Adembenemende vlammenartistiek, dat ook nog eens aangevuld worden met indrukwekkende vuurfonteinen. Hiermee wordt de toon gezet van de nieuwste avondshow: Heel veel vuur!. De show zal vanavond voor het eerst opgevoerd worden voor publiek en zal vanaf vandaag iedere avond te zien zijn tijdens de Wintertraum.

141122-1503PHL-TiempodeFuego

141122-161910647084_814778065228026_4848346781789732139_n

Foto’s: Phantasialand

 

Het is niet de eerste keer dat een park komt met een avondshow waarbij mapping projecties centraal staan. Zo bracht de Efteling al eerder de gevels van Villa Volta, Vliegende Hollander en Spookslot tot leven met 3d-mapping projecties voor tijdens de Winter-Efteling. Ook bij de slotshow Disney Dreams in Disneyland Parijs, die sinds 2012 wordt opgevoerd, staan de mapping-projecties op het iconische kasteel centraal die worden aangevuld met vuurwerk.

Chiapas – Die Wasserbahn
De nieuwe avondshow vindt dus plaats bij de nieuwe wildwaterbaan Chiapas. Ondanks de show in de avond zal de nieuwe wildwaterbaan overdag wel geopend zijn tijdens de winter openstelling, mits de weersomstandigheden dit toelaten. Voor de winteropenstelling is tevens een winterse compositie van de Chiapas muziek samengesteld met verschillende kerstklokjes en andere winterse geluiden, deze is tevens te horen op de Phantasialand site. Of de wildwaterbaan eerder moet sluiten vanwege de spectaculaire avondshow is voor alsnog niet bekend.

 

Bron en foto’s: Phantasialand