17 nieuwe attracties voor Walt Disney World tegen 2017

De 17 nieuwe attracties, winkels en restaurants voor Walt Disney World voor de komende parkseizoenen:
Sommige van deze projecten zijn bevestigd, anderen zijn en blijven echter gewoon geruchten.
De twee grootste aandachtsgebieden zijn Disney’s Animal Kingdom en het gebied, voorheen bekend als “Downtown Disney”. “Animal Kingdom” ziet haar openingstijden uitbreiden, evenals de toevoeging van de nieuwe thema-wereld “Pandora” – De Wereld van de bekende “Avatar” film.

 

Downtown Disney, zal een volledige transformatie ondergaan naar Disney Springs.

 

17. STK Restaurant
Status: Gerucht
Opening in: moet nog aangekondigd worden
STK is een modern steakhouse keten met vestigingen in New York, Las Vegas en Miami. De keten beschrijft zijn hoogst-gestileerde restaurants als “artfullly en trachten twee concepten in één te mengen. De moderne steakhouse en een chique lounge.

STK-590x417-600x424

 

16. Pixar Playland
Status: Gerucht
Opening in: moet nog aangekondigd worden
Nu de Studio Backlot Tour is gesloten in Disney’s Hollywood Studios zijn er geruchten ontstaan over wat de mogelijke vervanger zou kunnen worden. Zowel Cars Land als een Monsters Inc- achtbaan zou aangeprezen zijn als potentiële vervangers, maar het veruit sterkste gerucht over wat er van deze nieuwe ruimte zal worden worden heeft betrekking op een Pixar-thema Playland. (vergelijkbaar met wat nu al te vinden op Walt Disney Studios, Parijs en Hong Kong Disneyland).

character-meet-buzz-woody-pixar-place-00_0-600x338

 

15. Frozen gethematiseerde boottocht
Status: Bevestigd
Opening in: Begin 2016
De attractie “Maelstrom”, in Epcot’s “Noorwegen Paviljoen”, deed dit jaar haar laatste ritje op 5 oktober. Hier start nu de bouw van de nieuwe Frozen-attractie. De werken zijn al begonnen in de ruimte waar vroeger de boot zich een weg baande.
Tom Staggs, de voorzitter van Walt Disney Parks and Resorts lijkt erop te wijzen dat de attractie de verhaallijn van de film zal volgen en voorzien wordt van diverse muzikale momenten (verwacht wordt dat de melodie van ‘Let It Go’ voor de rest van de dag zal nazinderen in je hoofd).

frozen-elsa1-600x349

 

14. Flamingo Crossings Hotels
Status: Bevestigd
Opening in: Begin 2016
Disney is stilletjes aan bezig met het ontwikkelen van een nieuw winkel- en entertainment complex , voorlopig genaamd “Flamingo Crossings”. Twee nieuwe hotels “Hilton Garden Inn”en “Marriott’s” zijn gepland voor begin 2016.

Western_Beltway_development_Artist_Rendering-600x410

 

13. Morimoto Asia Restaurant
Status: Bevestigd
Opening in: Voorjaar 2015
Eind vorige maand, bevestigde Disney de geruchten rond “Morimoto Azië restaurant”. Zoals de naam al doet vermoeden, zal dit restaurant worden geopend door Chef Masaharu Morimoto en zal “pan-Aziatisch” voedsel voorzien.

Approved-Rendering-Morimoto-Asia-Interior-613x344-600x337

 

12. Avatar “Flying-Ride
Status: Bevestigd
Opening in: 2017
De nieuwe Avatar attractie in het compleet nieuwe themagebied Pandora – De Wereld van Avatar zal een attractie worden die een vliegervaring over Pandora zou simuleren. Bezoekers nemen plaats op een banshee. Het best kan deze ride vergeleken worden met Soarin in Epcot maar waarschijnlijk zal de Avatar rit wel aanzienlijk meer technologisch geavanceerde ondersteuning krijgen, waaronder meer realistische bewegingen en 3-D projecties op een wrap-around scherm.
De plannen tonen vier verschillende theaters, verspreid over vier verdiepingen. De show zelf zal worden geprojecteerd op een enorm IMAX gebogen scherm, net zoals het in de Simpsons Ride in Universal Studios Florida wordt gedaan.

1Avatar_5.preview-600x246

 

11. Trader Sam’s Grog Grotto
Status: Bevestigd
Opening in: 2015
Trade Sam’s Enchanted Tiki Bar opende enkele jaren geleden in het Disneyland Hotel en is geïnspireerd op de “Enchanted Tiki Room” attracties. Het bevat ook elementen van de Adventurer’s Club, één van de populairste nachtclubs in het inmiddels gesloten “Pleasure Island” gebied van Walt Disney World. Een versie van de bar komt naar het vernieuwde “Disney’s Polynesian Village Resort”. “Trader Sam’s Grog Grotto” zal beschikken over een grote thema-lounge.

Trader Sam's Grog Grotto.preview-600x400

 

10. Rivers of Light
Status: Bevestigd
Opening: moet nog aangekondigd worden
De show zal plaatsvinden rond en boven de rivier in Animal Kingdom en zal live muziek, drijvende lantaarns, water schermen en wervelende dierlijke beeldspraak brengen. De show zal naar verluid “Rivers of Light” gaan heten.
Ook de iconische “Tree of Life” zal onder handen worden genomen, alle kunstmatige bladeren aan de boom zullen worden vervangen door nieuwe exemplaren die oplichten.

Avatar_7.preview-600x315

 

9. Patina Groep Restaurant
Status: Gerucht
Opening in: 2015 (moet nog aangekondigd worden)
Nieuw restaurant in het Italiaans Paviljoen.

Tutto Italia-600x400

 

8. De Edison
Status: Gerucht
Opening in: moet nog aangekondigd worden
Een ander gerucht is “The Edison” in Disney Springs. Dit zou gebaseerd zijn op de oorspronkelijke nachtclub in Los Angeles, dat werd geopend in 2007 en beschikt over een post-industriële steampunk thema. Dit project is nog steeds niet officieel aangekondigd.

Edison.preview-600x274

 

7. Het Observatorium bij Planet Hollywood
Status: Gerucht
Het openen in: moet nog aangekondigd worden
Het populaire restaurant Planet Hollywood in Downtown Disney zal volgens sommige een uitgebreide make-over krijgen naar “The Observatory“. Het menu, samen met filmmemorabilia zullen wel kenmerkend blijven voor dit restaurant. Dit gerucht is nog niet officieel aangekondigd.

Planet Hollywood.preview-600x389

 

6. Kilimanjaro Safaris – late-night-versie
Status: Bevestigd
Opening in: moet nog aangekondigd worden
Kilimanjaro Safaris, één van de meest populaire attracties in Disney’s Animal Kingdom, zal een nieuwe night-time versie krijgen en zal naar verwachting een bijgewerkte verhaallijn krijgen. Tevens zal ook de focus op nachtddieren worden gelegd.

Disney's Animal Kingdom (3).preview-600x449

 

5. Avatar “mess” restaurant
Status: Gerucht
Opening in: 2017
Restaurant gevestigd in een vrij grimmige legerbasis (geïnspireerd op de Avatar film). Nog niet officieel aangekondigd.

Pandora army base-600x334

 

4. De Hangar
Status: Bevestigd
Opening in: 2015
Nieuw restaurant met een luchtvaart thema. Er is weinig bekend over het restaurant, dat naar verwachting zal openen eind 2015.

The Hangar.preview-600x399

 

3. The Boathouse
Status: Bevestigd
Opening in: 2015
Disney heeft onlangs nieuwe details over The Boathouse de wereld ingestuurd. Men heeft bevestigd dat dit etablissement meer zal worden dan alleen een standaard eetgelegendheid. Binnen haar muren, zal het boothuis drie verschillende bars krijgen, drie verschillende eetzalen en zal het ook nog eens het startpunt worden voor diverse kleine water cruises rond Disney Springs.

Approved-Rendering-THE-BOATHOUSE-Bar-Exterior-3-613x261-600x255

 

2. Amphicars
Status: Bevestigd
Opening in: Begin 2015
De Amphicars voertuigen zullen starten vanuit het boothuis en zullen worden gebruikt voor de gasten een rondleiding te geven door “Disney Springs”.

The Landing.preview-600x250

 

1. Avatar boottocht
Status: Bevestigd
Opening in: 2017
Gedeeltelijk gehuisvest op de begane grond van hetzelfde gebouw waarin de Avatar-Flying ride zich zal bevinden. In deze gloednieuwe prestigieuze attractie zal de bezoeker een boottocht kunnen maken door de Avatar-wereld . Disney geeft aan dat het geavanceerde audio-animatronics zal inzetten om het leven van de inwoners van Pandora tot leven te brengen.
Een donkere rit brengt de bezoeker door de prachtige jungles van de planeet. Deze boottocht wordt de tweede darkride in Disney’s Animal Kingdom en zal de nodige spanning bieden voor gans de familie.

Avatar_8.preview-600x277

 

Bron en foto’s: Walt Disney World