Nieuwe attractie voor Gröna Lund

2008_GronaLund_LOGO_200

Het Zweedse park Gröna Lund maakte haar nieuwe plannen vandaag bekend, in 2015 opent het park een nieuw spookhuis.

Op 25 april 2015 opent House of Nightmares, volgens het park de engste attractie die ze ooit gebouwd hebben.

De bezoekers lopen door een oud eng huis waar ze in de verschillende kamers hun engste nachtmerries zullen tegenkomen. Niemand kan hieraan ontkomen, tot je de uitweg gevonden hebt…

gl_houseofnightmares_puff_nyhetsbrev-BorderMaker

De nieuwe attractie werd ontworpen door een van de grootste bouwers op dit gebied, Sally Corporation, die al 35 jaar ervaring hebben in het bouwen van dit soort attracties. In België kennen we dit bedrijf van Challenge of Tutankhamon in Walibi Belgium.

Walibi 15-06-2013 (34)-BorderMaker

HET VERHAAL VAN DR. MORPHIOS HOUSE OF NIGHTMARES

Onze donkere geschiedenis begon in 1953 in New Orleans, Louisiana, waar de gerespecteerde Amerikaanse wetenschapper Dr. Morphio onderzoek deed naar het menselijke onderbewustzijn en de dromen. Er kwam een tijd dat de televisie zijn  plaats vond in de huiskamers en Dr. Morhpio was al ver vooruit op zijn tijd. Hij creëerde een tv-show genaamd “Dreamland”, waarin hij zijn kijkers  dromen en nachtmerries kon inprenten. Het programma was zeer populair en Dr. Morphio werd al snel een bekende en gerespecteerde tv-persoonlijkheid.

Maar toen hij op het hoogtepunt van zijn carrière was, kwam de openbaring die iedereen choqueerde. Het bleek dat zijn onderzoek immoreel was, illegaal en onmenselijk. Hij had experimenten op zijn patiënten uitgevoerd, waarbij hij op brutale wijze dromen uit hun onderbewustzijn probeerde te halen en deze werkelijkheid deed worden.

Dr. Morphio ontvluchtte Amerika om met pensioen te gaan in een oud huis in Stockholm. Achter de gevel negeerde hij alle kritieken en ging verder met zijn controversiële en gevaarlijke experimenten. Hij legde alles vast op film. Er word verteld dat het hem lukte levende wezens te creëren uit de dromen van zijn patiënten.

Enkele jaren geleden arriveerde een team documentairemakers, in de hoop hem en zijn vreselijke praktijken bloot te kunnen leggen. Maar de dokter was spoorloos verdwenen. Het team ontdekte enkel dat de geruchten waarheid waren. De nachtmerries die de dokter creëerde dwaalden nog steeds door de kamers van het huis.

Wat er met Dr Morphio gebeurde, blijft een mysterie. Zijn huis staat er nog steeds maar niemand weet wat ze binnenin moeten verwachten. Ben jij bereidt je nachtmerries in de ogen te kijken? Wees uiterst voorzichtig, de nachtmerries zouden je naar huis kunnen volgen en in je dromen sluipen…