Uitgetest: Tiki-Waka – Walibi Belgium

22 juni 2017, een dag dat Walibi Belgium de pretparkwereld even op haar kop zette. Het pretpark kondigde toen een gigantisch masterplan van 100 miljoen euro aan. Er zouden gedurende de komende vijf jaren tien nieuwe attracties geopend worden waaronder vier achtbanen. Er zou een grote herthematisering van het park plaatsvinden waardoor het park onderverdeeld werd in acht themazones. De werkzaamheden begonnen al snel zodat de eerste themazone al in 2018 kon openen. Hij kreeg de naam Exotic World en bevat onder andere Tiki-Waka, een nieuwe familieachtbaan.

 

Walibi Belgium kondigde aan in 2018 een nieuwe familie-achtbaan te openen. Ze kreeg de naam Tiki-Waka en bevindt zich in Exotic World, een nieuwe themazone achterin het park. Walibi deed haar uiterste best om de achtbaan operationeel te krijgen bij de start van het seizoen, maar door de strenge winter liep de bouw een beetje vertraging op. Een week later volgde echter al de eerste soft openingen en wij waren er natuurlijk bij om de achtbaan te testen.

 

De achtbaan is gebouwd door Gerstlauer en is van het type bobsled coaster. De rit start met een klein bochtje waarna de lifthill volgt die je tot op 21 meter hoogte brengt. De first drop is niet heel groot maar best wel pittig. Ook het korte slingerbochtje erna is erg leuk. Na enkele scherpe bochtjes en een remsectie duik je opnieuw naar beneden voor enkele leuke bochten en heuveltjes over het pad heen. Daarna kruis je tweemaal het avonturenparcours Tiki Trail. De interactie met andere bezoekers is erg goed. Als volgt kom je aan enkele heuveltjes waar je een klein beetje airtime hebt, maar hier mocht het karretje gerust iets sneller gaan. De rit eindigt met een helix en na 564 meter sta je opnieuw in het station. De maximale snelheid van de achtbaan is 55 km/h.

 

Ondanks dat Tiki-Waka reeds klaar is, wordt er nog volop gewerkt aan de themazone Exotic World. De huidige wachtrij is nog tijdelijk en er wordt nog hard gewerkt aan het fotopunt, de gloednieuwe Tiki Bar en de toiletten. Ook de voorgevel van Challenge of Tutankhamon en de Octopus werden aangepakt, deze zijn reeds afgewerkt.

 

Tiki-Waka is een prima familieachtbaan en een fantastische aanvulling in het huidige attractieaanbod. De baan is geschikt voor de hele familie maar er zit toch wat pit in. De themazone zelf ziet er bovendien ook fantastisch uit waardoor de achterste zone van het park er opnieuw heel goed bij ligt. Tiki-Waka is zeker een bezoekje aan Walibi Belgium waard.

 

Onride:

 

Offride: