Naar aanleiding van de opening van The Forbidden Caves spraken de Themeparkfreaks met Peggy Verelst, commercieel directeur van het park.
TPF: De attractie is nu officieel geopend en zal morgen ook voor het grote publiek toegankelijk zijn, betekent dit dat alles ook afgewerkt is of zijn er dingen die nog gefinetuned moeten worden?
Peggy: De attractie gaat inderdaad morgen open, mogelijk zullen er hier en daar nog kleine dingen aangepast worden maar voorlopig gaan we afwachten wat de feedback zal zijn.
TPF: Er vonden de laatste dagen soft-openingen plaats, heeft het park daarop feedback gekregen?
Peggy: De feedback was alvast zeer positief.
TPF: Hoe groot is de invloed van de groep op de investeringen en keuzes van het park?
Peggy: Dat valt best mee, uiteraard moeten zij voor het geld zorgen, maar de keuzes laten ze over aan het park zelf.
TPF: Waar kwam de inspiratie vandaan voor deze attractie?
Peggy: Roland draagt beleving en adventure hoog in het vaandel, vandaar dat we op zoek gingen naar een attractie die daaraan voldeed.
TPF: Werd hiervoor naar de bezoekers geluisterd?
Peggy: Uit een enquête in het park bleek dat ongeveer de helft van de bezoekers een achtbaan verkoos en de andere helft een nieuwe totaalervaring. Met het laatste zijn we uiteindelijk aan de slag gegaan.
TPF: Movie Park opende een gelijkaardige attractie, is er daar inspiratie opgedaan?
Peggy: Uiteraard is daar ook naar gekeken, maar we wilden natuurlijk geen copy uit een zusterpark in ons park plaatsen. We kozen voor een eigen film die gecreëerd werd door Super8.
TPF: Waarom werd er gekozen voor Holovis en niet Simworx zoals in Movie Park?
Peggy: Dat heeft meerdere redenen:
Het financiële speelde uiteraard een rol en we wilden ook een bouwer kiezen waarvan de attractie minder storingsgevoelig was. Beide bouwers hebben een eigen technologie, Simworx werkt met een hydraulische aandrijving, die bruusker is en schokkeriger. Holovis werkt met een elektronische aandrijving, waarmee de bewegingen echter aanvoelen. Bij Simworx kan je grotere bewegingen maken, maar deze zijn minder nauwkeurig. Bij Holovis zijn de bewegingen minder snel en groot, maar preciezer.
TPF: Om deze nieuwe attractie te verwezenlijken werd afscheid genomen van Fly Away, vanwaar die keuze?
Peggy: Enerzijds voor de oppervlakte van de locatie. Bobbejaanland heeft niet de optie om nog gronden bij te kopen, dus moesten we op zoek gaan naar een plek binnen het park die groot genoeg was. Dat het gebouw van Revolution hieraan aansloot is ook een van de doorslaggevende factoren geweest. Hierdoor konden we een deel van het budget uitsparen die we dan op andere punten konden gebruiken.
TPF: Hoe jammer vonden de bezoekers het dat Fly Away moest vertrekken?
Peggy: De Fly Away nam de laatste jaren enorm af in populariteit, de wachtrij was meer leeg dan gevuld. De attractie was al wat ouder en dan blijven technische storingen niet uit.
TPF: Is de Fly Away ondertussen verkocht of is er bekend wat er mee gaat gebeuren?
Peggy: Fly Away is volgens mij ondertussen verkocht, naar welk park hij zal gaan weet ik persoonlijk niet, maar het is alvast geen ander park uit de groep.
TPF: Voor de nieuwe attractie hebben jullie gezocht naar medewerkers die ook een beetje acteur zullen zijn, hoe lang duurde hun opleiding?
Peggy: De acteurs hebben een opleiding gekregen van ongeveer drie weken
TPF: Een nieuwe attractie betekent vaak ook nieuwe technologie, moest de technische ploeg hiervoor een speciale opleiding krijgen?
Peggy: De nieuwe attractie is op technisch gebied vrij eenvoudig, de mensen van technische dienst hebben wel enkele weken meegewerkt met de mensen van Holovis.
TPF: Bij deze attractie hoort passende themamuziek, is ook doorheen het park verder gewerkt aan de muziekkeuze?
Peggy: Sinds dit jaar is daaraan heel veel aandacht gegeven. Het park werd ingedeeld in vier zones met een ander muziekgenre.
– De ingangszone en de kinderlandzone hebben een eigen muziek.
– Cowboystad heeft meer countrymuziek gekregen.
– Adventure Valley heeft eigen, avontuurlijke muziek.
– De rest van het park heeft ook een eigen muziek.
TPF: Kunnen we al een blik krijgen op de toekomstplannen van het park?
Peggy: Echt uitweiden over deze vraag kan ik op dit ogenblik niet, het is van 2011 geleden dat er een nieuwe attractie kwam in het park, dus ik veronderstel dat we niet de kans gaan krijgen de eerste twee jaar iets nieuws te openen. Ik denk dat het nu vooral belangrijk is om te kijken naar het grote beeld dat Bobbejaanland is, we hebben nu twee grote themazones, Adventure Valley en Cowboystad. Dingen als Dizz en Sledgehammer zijn makkelijk te herthematiseren. En dat is wat nu belangrijk gaat zijn, bekijken of we met meer thema’s kunnen gaan werken.
TPF: Als er in de toekomst gekeken wordt, is er al een idee in welke richting er dan mag gekeken worden voor de keuze van nieuwe attracties?
Peggy: We zullen ons altijd op families blijven richten, dus moeten we al zeker niet nadenken in de richting van mega thrillrides of spectaculaire coasters met zes loopings. Het zal vooral gericht blijven op families met kinderen, maar vooral de beleving zal de bovenhand blijven krijgen.
TPF: Een vraag die vele mensen zich stellen momenteel is wat de toekomst biedt voor Kinderland.
Peggy: We moeten er zeker over nadenken welke rol die zal krijgen in de toekomst. Kinderland is de enige plek waar de kleinste kinderen attracties kunnen doen en daarbovenop is het indoor. Het is dus belangrijk dat we dit niet verloren laten gaan. Het wordt natuurlijk wel tijd dat er in dat deel geïnvesteerd gaat worden.
TPF: We bedanken u voor uw tijd en uitleg en wensen u en Bobbejaanland nog veel succes toe in de toekomst.