Halloween 2015: Fort Fun

Fort Fear is het Halloween event van het Duitse pretpark Fort Fun. Het park gelegen in Bestwig staat volledig in het teken van Cowboys en Indianen. Je vindt er verschillende achtbanen terug en een rodelbaan Trapper Slider. Fort Fear werd in 2010 voor het eerst georganiseerd.

Vier dagen per jaar hult Fort Fun in duisternis tijdens het Halloween event ‘Fort Fear’ dit jaar kan je gaan griezelen op 17, 24, 30 en 31 oktober. Het Fort Fear event is al verschillende keren genomineerd voor beste event. Zowel in 2010, 2013 en 2014 won het park deze prijs, voor dit jaar is het park wederom genomineerd.

Elk jaar is het Halloween event anders tijdens Fort Fear. Elk jaar zijn er nieuwe spookhuizen of mazes. Alles draait rond het hoofdpersonage Jackie Moon. Jackie is een voormalige kostuumontwerpster. Maar ze wil een ster worden op het podium. Daarvoor zal ze alles doen, zelfs mensen omvormen tot poppen, die haar wil volgen. Het hele verhaal kan je binnenkort bij ons lezen.

Dit jaar zijn er 4 mazes terug te vinden.

Traumatisiert: is een gratis spookhuis, het is een huis voor beginners en voor kinderen vanaf 12 jaar. Dit is het enige spookhuis dat al vanaf 2012 terugkeert. Wij zijn zo gemaakt dat we al van jongs af aan dromen. ‘s Nachts wanneer Jackie haar niet weren kan wordt ze ingehaald door haar nachtmerries. De schuld, pijn, teleurstellingen en kwellingen maken je weerloos. Het verleden haalt je in. Overleeft u Jackie’s nachtmerrie en de harde manier die haar tot waanzin dreef?

Apocrief: Jackie Moon en haar killing dolls trekken zicht terug in een retraite in de onderwereld. De slachtoffers van haar poppen worden door verleiding en angst steeds dieper naar de afgrond geduwd ter ere van hun meesteres. Durf jij deze reis in de onderwereld aan en kan jij aan hun aantrekkingskracht weerstaan? Kostprijs 4€

Jackie’s Nirvana: In het duistere bos vind je de fijnste onder Jackie’s wezens terug. Zij bereiden een fantastische wereld voor na Jackie’s Apocalyps. De hemel of de hel? Ontdek het zelf. Kostprijs 4€.

DämonXtrem: Jackie’s gruwelijkste wezens hebben een hut in het bos omgevormd tot hun speelterrein. Hier worden zij die niet in Jackie’s wereld passen zolang gepijnigd dat ze hun verstand verliezen en hun angsten moeten dragen. Ga jij deze wezens tewerk stellen? OPGELET dit spookhuis moet je alleen of max met 2 betreden. En dit in het donker, de wezens kunnen je ook aanraken. Kostprijs 10€.

Naast deze spookhuizen biedt het park ook een familie Halloween aan. Kinderen kunnen hier een leuke Halloween meemaken. Pompoenen snijden, brood roosteren, of het spookhuis van het park bezoeken. Alles kan.

Ook een Halloweenshow mag niet ontbreken. Hier wordt het verhaal verteld van een klein meisje, vol met dromen. Ze was niet bijzonder, een onbeminde wees. Ze speelde met haar poppen, ze werd kostuummaakster. De droom van grote bekendheid volbracht ze niet en bittere teleurstellingen dreven haar tot het uiterste. Ervaar het ware verhaal, en ontdek met al je zintuigen hoe Jackie zulk wezen werd.

Bij de nieuwe attractie Foxdome, een interactieve schietervaring, zal er tijdelijk een zombieverhaal spelen.

Het park is tot 22.00u open, maar de attracties in de vallei sluiten al om 18.00u. Alleen Trapperslider, Wild Eagle en Darkraven blijven open tot 21.00u.

Secret Stage of Horror, het reuzenrad, Devil’s Mine, El Rio Grande, FoxDome, FunnyFuxBaue en de kettingmolen blijven open tot 22.00u.