Bouwer in de kijker: Technical Park

Technical Park is een Italiaans bedrijf dat attracties bouwt voor pretparken en kermissen. Het bedrijf werd opgericht in 1980 en bouwde ondertussen ontelbare attracties. Het meest bekend is het bedrijf omwille van haar reuzenraden en attracties die als een frisbee heen-en-weer schommelen.

 

Het Italiaanse bedrijf Technical Park is gelegen in Melara, in het Noorden van het land. Dit bedrijf produceert sinds 1980 attracties voor kermissen en pretparken, al vind je deze meestal op de kermissen terug.

 

Thrilrides

Het bedrijf staat bekend om haar thrillrides, die vaak als een frisbee heen-en-weer schommelen. De bekendste exemplaren zijn de Typhoon, Typhoon 360 en de Street Fighter en Street Fighter Revolution. De Typhoon is een pure frisbee-attractie heen en weer schommelt, de grote schijf draait hierbij rond. De 360 versie gaat ook overkop. De Street Fighters zijn van hetzelfde principe, maar hierbij zijn de zitjes naar het midden gericht. Een andere ontwikkeling in de frisbee reeks is de Loop Fighter, waarbij de balk waarop de stoeltjes gemonteerd zijn ook nog eens om zijn as draait.

 

 

De Pegasus is een ander type Thrillride dat deze bouwer bouwt. Bij deze attractie is een grote arm die rond draait, waarbij hij omhoog en omlaag gaat. Aan het uiteinde van die arm zit een draaischijf, die op zichzelf ook rond draait en de stoeltjes zijn gemonteerd op een balk die vrij kan ronddraaien, op deze manier ga je alle kanten op.

 

 

Bij de Wild Spark neem je plaats op een stoeltje, dat op een arm gemonteerd zit, wanneer de attractie begint rond te draaien gaan de armen snel op en neer.

 

Moondance en Heavy Rotation. Bij dit type zijn de stoeltjes gemonteerd op een grote draaischijf die rond draait tijdens de rit. Deze schijf is gemonteerd op een grote arm die omhoog en omlaag draait. Het verschil zit in de zitrichting, bij de Moondance kijk je naar het midden en bij de Heavy Rotation naar buiten.

 

Het rijtje thrillrides wordt nog aangevuld met andere spin & puke rides als de Baseball, Miami, Time Machine en Vortex.

 

 

 

Family Rides

In deze categorie zijn de familiale attracties opgenomen, die van soft tot stevig gaan. De meeste zijn molens die rond draaien en op en neer gaan, maar bij sommige ga je ook overkop. Een kleine selectie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rollercoasters

Bij Technical Park worden ook achtbanen gebouwd. Dit gaat van kleine exemplaren als een Wacky Worm tot een Looping Coaster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterattracties

Deze bouwer heeft ook haar eigen versie van de boomstammetjes. Ook bieden ze een Watercoaster aan.

 

 

 

Reuzenraden

Het reuzenrad van deze bouwer is zeer gegeerd, ze bouwen dan ook modellen van enkele meter hoog voor de kleinsten tot exemplaren van maar liefst 10 meter hoogte.

 

 

 

Bron Technical Park