Bizarre parken: Diggerland

Deze keer gaan we het voor onze bizarre parken reeks niet te ver zoeken. In Engeland heb je immers een pretparkgroep waar je alleen maar graafmachines terugvind. De groep bestaat momenteel uit 5 parken, waarvan 4 in Engeland en 1 in Amerika.

 

Ook dit pretpark verscheen bij ons al op televisie. In 2013 was het immers te zien in het programma Is ‘t nog ver op Vier. Daarin trok Jelle de Beule naar het park. Hieronder kan je zijn passage zien, Opgelet het deel over Diggerland start vanaf 3.40min.

 

Alle attracties in het park zijn dus graafmachines. Of toch bijna allemaal. Je kan go-karten en een ritje maken in de Diggerland trein.

 

Gelukkig zijn er ook attracties waarin je gewoon kan plaatsnemen en genieten van een ritje. Zo heb je er de Dig A round, een graafmachine die omgebouwd werd naar een draaimolen. Of anders kan je een ritje wagen in de Skyshuttle, een graafmachine die je de hoogte inbrengt. Voor de durvers is er tenslotte nog de SpinDizzy. Bij deze graafmachine neem je plaats in de graafbak, en maak je vervolgens een stevig ritje. Ook groundshuttle is best spectaculair, hier neem je plaats in de laadbak van een buldozer, waarna deze met jou eens deftig rondrijd.

 

Er zijn ook tal van attracties waarbij je de graafmachines zelf kan bedienen. Je hebt de Dirt Digger, waar je in de grond kan graven, je hebt de Buried treasure waarbij je moet graven naar een schat. Ook het vissen naar eendjes met een graafmachine is een mogelijke met de Dippy Ducks, en in de Skittles is het dan weer de bedoeling om alle rechtstaande plaatjes om te slagen met je graafmachine. Ten slotte zijn er ook nog de Giant Diggers, een grotere graafmachine voor mee te graven.

 

Maar naast graven zijn er ook tal van attracties waarmee je kunt rondrijden. In de attractie robots moet je met een kleine bulldozer zo rap mogelijk vooruit rijden om dan al zigzaggend en achterwaarts terug te rijden. In de JCB ride kan je dan weer een parkoers afleggen in een grote bulldozer. De jongste kunnen er rondrijden in een mini landrovers, de tractors en de Dumper trucks. En met rondrijden bedoelen we ook echt rondrijden, geen tracks hier, gewoon rijden en sturen. En ook rondrijden in een wagen is een optie, dit kan in zowel de Joy rider als de Safari attractie.

 

 

Bron : Diggerland

Foto’s : Diggerland