Twee nieuwe rodelbanen in opbouw vlakbij Fort Fun

Skiliftkarussell Winterberg, gelegen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gaat volgend jaar niet 1 maar wel 2 nieuwe rodelbanen openen. De twee rodelbanen zullen elk van een ander type zijn en zullen gebouwd worden door twee verschillende fabrikanten.

 

Skiliftkarussell Winterberg heeft een groot aanbod aan skifaciliteiten. Naast dit speciefieke aanbod heeft Winterberg ook een Ski schans, een Bobslee baan, mountainbike faciliteiten en een klassieke rodelbaan van het type SoRo. Dit wil zeggen dat de bezoekers in een karretje van een berg naar beneden gaan. Het karretje rijdt dan in een soort grote metalen goot. De bestaande rodelbaan werd gebouwd door Wiegand.

Voor 2018 plant Skiliftkarussell Winterberg maar liefst 2 extra rodelbanen. Eentje zal van het type “Alpine Coaster” worden terwijl de andere van het type “Braso” zal zijn. Bij de Alpine Coaster rijden de karretjes op een track waardoor deze bij een hoge snelheid niet uit de bochten kunnen vliegen.

De nieuwe Alpine Coaster zal gebouwd worden door de Duitse fabrikant Wiegand, de grootste bouwer  van rodelbanen ter wereld.

De rodelbaan van het type Braso zal gebouwd worden door de Oostenrijkse fabrikant Brandauer. Hier rijden de karretjes op een monorail track naar beneden. Dit is een minder voorkomend type van rodelbanen, maar daarom niet minder leuk. Vaak hebben deze soort rodelbanen steile afdalingen. De opening van beide rodelbanen is voorzien voor 2018.

Skiliftkarussell Winterberg is op amper 15 kilometer gelegen van het Duitse pretpark Fort Fun dat bekend staat om hun indrukwekkend Halloween spektakel. Fort Fun heeft verschillende attracties waaronder 3 achtbanen en een rodelbaan van het type Alpine Coaster. Deze rodelbaan is 1250 meter lang en werd gebouwd door Wiegand.

 

Bron: rcdb