Stand Up coaster voor Cavallino Matto in 2015

cavallinomatto

Cavallino Matto, het grootste pretpark in Toscane, komt op de proppen met een nieuwe thrillride tijdens de zomer van 2015.
Deze nieuwe attractie zal naar verluid een grote “Stand Up Coaster” zijn.

De nieuwe attractie was voorheen bekend als “Skyrider” uit het Canadese pretpark “Canada’s Wonderland”. De baan werd in 1985 door de Japanse fabrikant Togo gebouwd. Men beschikt over twee treinen waarin telkens 24 passagiers kunnen plaats nemen. De topsnelheid bereikt een snelheid van ongeveer 82 km/h.

Het park opende zijn deuren in 1967, Cavallino Matto was op dat moment een klein parkje met gratis toegang.  Men bood een aantal activiteiten aan de bezoeker aan waaronder een minigolf, tennisbaan, paardrijden, …
Door de ideale ligging op slechts 100 meter van de zee, is het ook heerlijk vertoeven aan het strand.

In de loop der jaren Cavallino Matto heeft het park lekker uitgebreid en beslaat de totale oppervlakte een kleine 6 hectare en biedt twintig verschillende attracties. Sinds 2006 is het eigendom van de familie Manfredini.

cavallino-matto

 

Bron en foto’s: Cavallino Matto