Winterwonderland 2019: Zoo Antwerpen

Jungle Book Light Festival

Hoor je de lokroep van de jungle in ZOO Antwerpen? Wandel tijdens het Jungle Book Light Festival door het meeslepende avontuur van Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. Een lichtverhaal over vriendschap, moed en avontuur. De jungle en haar bekende bewoners nodigen je uit. Kom hen bewonderen in de vijfde editie van het bekende lichtfestival van 29 november tot en met 12 januari in ZOO Antwerpen.

 

 

Verhaal

Net als vorig jaar, vertrekken we vanuit een verhaal dat we in de tuin vertellen met lichtsculpturen en composities. De Chinese kunstenaars volgen ons getekend storyboard dat ze driedimensionaal tot leven brengen in de verschillende verhaalscènes. Ze leveren weer hoogstaande kwaliteit af. Wist je dat dit voor hen, het tweede jaar op rij, een verrassend concept is? Normaal werken ze met de hun gekende, vaak mythologische figuren zoals draken, feniksen, lotussen en boeddha’s zonder verhaal. We vertellen in ZOO Antwerpen een op maat gemaakt, uniek en boeiend verhaal.

Met het lichtfestival vieren we het lichtfeest of het Chinees Nieuwjaar naar een duizend jaar oude traditie. De verlichte figuren scheppen een feeërieke sfeer in een magische periode. De eindejaarstijd is bij uitstek een moment om samen leuke dingen te beleven en om elkaar geluk en gezondheid toe te wensen. Wat een fijne avondwandeling! Dit boeiende verhaal is geschikt voor jong en oud. De populaire figuren spreken immers tot ieders verbeelding.

 

Beelden

Een deel van de beelden wordt in China gemaakt en afgewerkt en dan verscheept per container. Een aantal beelden krijgt hun finishing touch in de serre achter de ZOO. Dertig kunstenaars werken een dikke maand om de 23 000 meter satijn en de 25 000 lichtjes op hun plaats te krijgen. De ervaren Chinese kunstenaars kennen onze tuin ondertussen als hun broekzak en ze stellen de composities in een mum van tijd op. De beelden worden storm- vast verankerd, klaar om hun eigen verhaal te vertellen. Vertrek op het Astridplein, waar je letterlijk het boek instapt.

Het lijkt of elke editie zich in aantallen over- treft. De cijfers zijn indrukwekkend: 68 com- posities met meer dan 3 500 lichtobjecten en 150 dieren. Ook de afmetingen imponeren met een grote wolvenbijeenkomst, een Indiase tempel met alle figuren bij elkaar, en waar verdwijnt tijger Shere Khan aan het einde van het verhaal? Mis zeker de doorlopende act van de slangendanseres niet.

 

Openingsdagen en uren

Jungle Book Light Festival loopt van 29 november tot en met 12 januari 2020 (24 en 31 december uitgezonderd).

Start je bezoek tussen 18u en 20u.

Je kunt Jungle Book Light Festival bezoeken tijdens één van deze 3 tijdssloten:

 

  • Van 18u00 tot 19u30
  • Van 19u00 tot 20u30
  • Van 20u00 tot 21u30

 

Het tijdsslot bepaalt wanneer je je bezoek aan het Jungle Book Light Festival start. Om 21u30 sluit het Jungle Book Light Festival de deuren. Tot dan kan je genieten van al het moois in het park.

 

Tarieven

 

  Abonnee Niet abonnee
Volwassenen € 14,00 € 17,00
Kinderen (3-17 jaar) € 12,00 € 14,00
60+ € 12,00 € 14,00
Andersvaliden € 12,00 € 14,00
Studenten (18-25 jaar met geldige studentenkaart € 12,00 € 14,50

 

 

Sfeerbeelden