Walibi Holland – Nieuwe achtbaan van Mack Rides (Deel 1)

Walibi Holland opent op 24 maart 2016 een nieuwe achtbaan. De nieuwe achtbaan heeft de naam Lost Gravity gekregen en is gebouwd door de Duitse achtbaanbouwer Mack Rides. Lost Gravity is 32 meter hoog en behaald een maximale snelheid van 87km/u, hiermee is het de 4de snelste achtbaan van Nederland. De achtbaan telt 2 inversies en 2 airtime humps. De muziek rond de achtbaan is gemaakt door de Nederlandse-Poolse rapper Mr. Polska en het thema lied heeft de naam Move Up (Lost Gravity) gekregen. Rond heel het project hing lang een grote geheimhouding, daarom was het eens zo interessant en spannend om het project te volgen.

 

Feiten:

 • Openingsdatum: 24 maart 2016 om 13:30 uur.
 • Naam: Lost Gravity
 • Bouwer: Mack Rides
 • Snelheid: 87km/u
 • Hoogte: 32 meter
 • Inversies: 2
 • Grondoppervlak: 51 x 99 meter
 • Kleuren: Geel en Zwart
 • Muziek:
  • Artiest: Mr. Polska
  • Naam: Move Up (Lost Gravity)
 •  Treinen:
  • Zetel verdeling: 2 rijen van 4 stoelen
  • Personen per trein: 8
  • Aantal treinen: 4
  • Buitenste rijen hebben vloerloze zitjes
 • Elementen:
  • Lift-hill
  • First Drop
  • Airtime-hump
  • Banked Top Hat
  • Airtime-hump
  • Outside Banking
  • Dive-Drop
  • Zero-G Roll

 

 

Mei 2015: Ondertussen wordt de bouwplaats afgeschermd

Juli 2015: De eerste werken zijn aangevat

 

17 augustus 2015: Walibi installeert een kijk doos

Aan de rand van het bouwterrein zijn drie merkwaardige kijkdozen met speciale effecten geïnstalleerd, alle drie met een ander effect. Wie door donkere gaten in het bouwhek kijkt, ziet achtereenvolgens zwaailichten, stroboscopen, een soort onkruid, spiegels en camera’s. Op de achtergrond klinkt muziek.

6 7

19 Augustus 2015: Walibi op Snapchat

Sinds kort kan je teasers bekijken op het snapchat account van het park. In een eerste teaser kan je zwevende kwallen in de ruimte waarnemen.

 

26 augustus 2015: Opnieuw verscheen een teaserfilmpje

Ditmaal ging het gepaard met luide, mogelijk industriële geluiden. In het filmpje passeerden beelden van een woestijn, een oog, heel wat felle kleuren, een biochemische symbool en uiteindelijk opnieuw de kwallen.

 

28 augustus 2015: Wederom een nieuwe Snapchat.

Hierin zijn bouwvakkers te zien en een vliegtuig dat achteruit vliegt.

 

29 augustus 2015: Voor de verandering eens een update van de bouwplaats zelf

Walibi geeft een foto vrij van een stukje van de bouwplannen. Het belangrijkste dat we hier op kunnen zien is dat de nieuwe attractie over het spoor gaat. Hierdoor komt er een heel pak meer ruimte vrij voor de nieuwe attractie.

4

Op onderstaande bouwfoto’s kan je een grote kraan zien en ook de grote poort, die omschreven werd als ‘de poort naar nergens’, is verdwenen. Verder zijn er nog meer ‘paaltjes’ geplaatst (die geven aan waar de attractie komt) en die rijken bijna tot aan het schommelschip (Hudsonbay).

 

31 augustus 2015: Mascha van Till teast fans

De directrice van Walibi Holland, Mascha van Till, vertelt in een nieuwe video over de Crazy Leipe Ride. Halverwege het filmpje vindt op de achtergrond een gigantische explosie plaats, waardoor spullen op de bouwplaats gewichtsloos lijken te worden. De directrice zelf vliegt even later al gillend door de lucht. Wat volgt zijn vage beelden van een digitale klok, een knipperend oog, een raket en een felgeel symbool dat waarschuwt voor een virus en giftige stoffen.

 

2 september 2015: Een nieuwe Snapchat

Deze keer zien we skeletten die achteruit gaan, een soort lolly die smelt en een rennend jachtluipaard die over kop gaat.

 

4 september 2015: Bouw materiaal is gespot op het terrein

 

6 september 2015: De eerste paaltjes worden in de grond gestoken

 

9 september 2015: Een nieuwe Snapchat verscheen, het duurde nu iets langer dan de vorige keer

Het is moeilijk te zeggen wat we deze keer zien op de beelden. Mogelijk gaat het hier om hypnotisering of een soort aantrekkingskracht.

 

10 september 2015: Onverwacht een nieuwe Snapchat

Vandaag verscheen er onverwacht opnieuw een Snapchat op het verhaal van Walibi Holland. Er is een soort kleurige voorwerp te zien in de vorm van een dikke worm. Het voorwerp beweegt en maakt veel kronkels. De Snapchat is in de stijl van de eerste Snapchats (Zoals die van de kwallen).

Hier hebben we echter geen beelden kunnen van maken.

 

14 september 2015: Een mooie bouwupdate

 

15 september 2015: Snapchat van een koe

Vandaag verscheen de nieuwste Snapchat van Walibi Holland. Hierop is een ronddraaiende koe in een driehoek te zien, balletjes in een ruimtelijke omgeving en op het einde gebouw dat instort (maar dan omgedraaid).

 

18 september 2015: Nieuwe foto’s van de grondwerken

 

19 september 2015: Nieuwe Snapchat, nieuwe bouwfoto’s en constructiemateriaal

Wederom verschijnt er een nieuwe Snapchat. Hierop kunnen we gebouwen zien die instorten door een ontploffing, maar de ontploffing wordt zowel vooruit als achteruit afgespeeld. Onder andere koeltorens en appartementsblokken storten in.

 

Mascha van Till zet op haar Twitter een foto van bouwmateriaal met de bijhorende tekst: “Can’t wait @Walibi Holland 24/03/15 1330.”

 

Ook nieuwe bouwfoto’s zijn verschenen:

 

 

23 september 2015: Nieuwe snapchat

Op de snapchat vallen wederom dezelfde dingen op: een skelet, een chemisch logo, dingen die ronddraaien, een dier, een oog. Deze kwamen al meermaals terug in vorige Snapchats. Verder zien we ook nog een ronddraaiende Rubik’s kubus en de volle maan.

 

2 oktober 2015: Het duurde langer dan normaal maar er is een nieuwe Snapchat

In de nieuwe Snapchat zien we verschillende dingen: Een bloem die opengaat, een stuk waarin staal wordt gelast, stalen balken, een stalen ketting, een schedel en een hoop teksten.

Hieronder kan je foto’s bekijken van de woorden die te zien zijn:

 

3 oktober 2015: Enorm veel nieuwe foto’s van de bouwwerkzaamheden

 

4 oktober 2015: Foto’s van uit de lucht

 

7 oktober 2015: Een nieuwe Snapchat is verschenen!

Hier zien we een oog waar er wordt op ingezoomd en in het oog kan je een ander oog zien en dit blijft zo door gaan.

 

9 oktober 2015: De bouw van het station is begonnen

 

10 oktober 2015: Een grote update

We krijgen nog meer van het station te zien. Wat opvalt is dat het station zeer klein is, hierdoor kunnen we zo goed als zeker een lange trein uitsluiten, vermoedelijk wordt het een bakje van 2 rijen van 4 personen (of 4 rijen van 4 personen is ook nog een mogelijkheid). Ook een inverted coaster zoals El Condor kunnen we hierdoor waarschijnlijk uitsluiten. Momenteel wordt er vanuit gegaan dat er 3 of 4 treintjes op de baan zullen rondrijden.

 

12 oktober 2015: Een aantal schetsen

Op onderstaande schets kan u zien hoe het station er waarschijnlijk komt uit te zien. Links komt waarschijnlijk het instapstation, in het midden zal het treintje door het station rijden.

gr

Hier ziet u een schets van de andere kant van het station. Hoogst waarschijnlijk komt er meteen na het station een bocht om vervolgens het wisselstation tegen te komen (de plaats waar de treintjes van de baan worden gehaald of een nieuw treintje er wordt opgezet). Hierna volgt dan vermoedelijk de lifthill.

22122136601_aa87c0f3f2_o

Wij willen nog wel even benadrukken dat bovenstaande schetsen nog niet zijn bevestigd, maar zijn afgeleid uit de gedane bouwwerken. Het is dus nog niet 100% zeker dat het zo op deze manier komt.

 

 

15 oktober 2015: Eerste beelden van de nieuwe achtbaan? 

Walibi plaatsen twee filmpjes na elkaar op Snapchat. In het eerste filmpje is er een explosie te zien, schedels, een lassende persoon ondersteboven, een ketting en een aantal raadselachtige teksten.

Op de tweede Snapchat zijn er werkende mensen te zien. Er wordt met een slijpschijf gewerkt, met een hamer en bijtel, en opnieuw gelast.

Daarnaast plaatse Masha Van Till ook een nieuwe foto op twitter met de tekst: @Walibi Holland #newride

CRXTMGEVAAA9YUv

 

17 oktober 2015: Het station in een oranje kleedje

 

23 oktober 2015: Eindelijk een nieuwe update!

Het station begint vorm te krijgen.

 

29 oktober 2015: Een nieuwe update

 

1 november 2015: De laatste bezoekers update van 2015

Op de foto’s is te zien dat er grond is gegooid rond de betonnen blokken.

 

4 november 2015: Na 3 weken een nieuwe Snapchat 

Het was telkens om de paar dagen dat er een nieuwe Snapchat kwam met vreemde beelden op, tot er sinds 15 oktober geen nieuwe beelden meer verschenen. Nu 3 weken later zien we een nieuwe Snapchat met een spinnenweb.

 

6 november 2015:Eindelijk eerste beelden! De achtbaan wordt geel.

Op 6 november 2015 is het eindelijk zo ver. Walibi laat de eerste beelden van de nieuwe achtbaan zien. In de Snapchat kunnen we zien dat de zwarte driehoekstrack geel wordt gespoten. Er komen ook schetsen van een vogel huisje in voor, wat dit juist wilt zeggen is nog niet helemaal duidelijk.

 

10 november 2015: Een nieuwe Snapchat

Er zijn beelden te zien uit een Amerikaanse schoolbus.

 

11 november 2015: Het vervolg op de Snapchat van gisteren

 

13 november 2015: Het is zo ver, de eerste trackdelen zijn toegekomen! 

De eerste trackdelen van de achtbaan aangekomen bij Walibi Holland. De achtbaan zal uit twee kleuren bestaan, zwart en geel, dit kunnen we afleiden uit de Snapchat van 6 november en door de trackdelen die nu ter plaatsen zijn. Straks wordt bekend gemaakt wie de muziek voor de achtbaan zal componeren.

 

14 november 2015: Mr. Polska produceerd soundtrack van de Crazy Leipe Ride

Om het unieke karakter van de achtbaan alvast kenbaar te maken gaat rapper Mr. Polska een soundtrack produceren die in alle communicatie rondom de ride gebruikt gaat worden.

Mr. Polska is een Nederlands-Poolse rapper en is ongekend populair onder jongeren. Dat blijkt onder andere uit zijn duizelingwekkend aantal views op social media. Elke post van Mr. Polska wordt meer bekeken dan het journaal en met zijn producer Boaz van de Beatz is de energieke, ruwe sound inmiddels ingeburgerd in de Nederlandse muziekscene.

Mr.Polska brengt zijn muziek uit onder hiphoplabel Nouveau Riche Music. In 2012 scoorde hij hits als Allermooiste Feestje, Krokobil en Hausa Wausa en in 2013 werd zijn mixtape en single van Vlammen een ongekend succes. Momenteel staat het nummer ‘Niemand’ (met Ronnie Flex) hoog genoteerd in de Top 40. Op de grotere Nederlandse festivals en in vrijwel alle discotheken in Nederland is Mr. Polska een vaak gevraagd artiest.

 

19 november 2015: Snapchat van lekkende kraan 

In de nieuwe Snapchat zien we een kraan die lekt, echter gaat het water terug in de kraan in plaats van er uit.

 

23 november 2015: Meer achtbaan track ter plaatsen

Er liggen verschillende trackdelen op het terrein van Walibi Holland. Het kan nu niet meer lang duren of de bouw gaat verticaal.

 

25 november 2015: Walibi Holland daagt uit!

Walibi daagt haar fans uit om mee te doen aan een mentale check. Wie drie proeven doorstaat en correct kan antwoorden op de vragen, maakt kans op tickets voor de exclusieve opening!

De mentale test kan je hier vinden: klik.

 

Eerder vandaag verscheen er ook al een nieuwe Snapchat van flikkerende lichten:

 

26 november 2015: De bouw is begonnen!!!

In de voormiddag plaatste Mascha Van Till nog een foto van hijskranen op Twitter, later op de dag volgde er een Snapchat met de eerste beelden van de opbouw.


In een nieuw filmpje op Snapchat zien we dat de eerste trackdelen geplaatst worden!

 

27 november 2015: De first drop staat recht

Foto’s van de lift-hill en first-drop. Met dank aan Rogier de Groot voor de foto’s.

Hier kan je de afbeeldingen in hoge resolutie bekijken:

Foto 1: Klik, Foto 2: Klik, Foto 3: Klik, Foto 4: Klik, Foto 5: Klik

 

28 november 2015: Een heleboel track die op het terrein van Walibi liggen.

Wat opvalt is dat de lift-hill twee langs beiden kanten trappen zal krijgen. Dit gebeurt normaal alleen bij Wing Coasters en achtbanen met treintjes van minstens 6 stoeltjes naast elkaar.

Ook zouden we graag Laurens van Heerde willen bedanken voor de mooie foto’s.

 

29 november 2015: Een foto van het plaatsen van de lifthill

a9nkm

1 december 2015: Een nieuwe kijk op de achtbaan

In een nieuwe Snapchat worden er beelden getoond van verkeersborden en verkeerslichten, op het einde krijgen we een beeld van de first-drop te zien.

 

2 december 2015: De Lift-hill en first-drop te zien op de nieuwe Snapchat 

In de nieuwe Snapchat van vandaag krijgen we beelden te zien van de lifthill en de first drop (in de achtergrond). We kunnen duidelijk de trappen langs beide kanten zien, dit wijst wederom op brede treinen.

 

4 december 2015: De lifthill is compleet

In een nieuwe video op Snapchat toon Walibi hoe het laatste stuk van de lifthill wordt geplaatst.

Walibi plaatste ook een foto op hun Facebook

 

6 december 2015: Meer verre afstandsfoto’s van de achtbaan

Rogier de Groot trok opnieuw naar Walibi om foto’s te maken. Hartelijk dank hiervoor.

Hier kan je de afbeeldingen in hoge resolutie bekijken:

Foto 1: Klik, Foto 2: Klik, Foto 3: Klik, Foto 4: Klik

 

7 december 2015: Nieuwe foto van de top van de lifthill

12299216_1002085436499913_1060324074485343399_n

 

8 december 2015: Een enorm grote foto update 

De pretparkfans trokken naar Walibi Holland en brachten heel wat foto’s mee.

De achtbaan zal 74 baandelen hebben die ongeveer 10 meter lang zijn. Hierdoor wordt de lengte tussen de 650 en de 740 meter geschat.

 

9 december 2015: Walibi Holland maakt de naam van de achtbaan bekend!

De nieuwe Crazy Leipe Ride zal “Lost Gravity” heten. Dit maakte ze bekend in de Snapchat van de dag.

 

Tobi, een Duitse pretpark fan die gekend is om zijn accurate NoLimits simulaties van achtbanen die nog in opbouw zijn, heeft een onride gemaakt van de nieuwe achtbaan in Walibi Holland.

 

10 december 2015: Het logo is bekend gemaakt

1758810311512image (1)

En nog een video van de huidige stand van zaken:

 

13 december 2015: Nieuwe trackdelen geplaatst

Rogier de Groot trok opnieuw naar Walibi om foto’s te maken. Hartelijk dank hiervoor. Ondertussen zijn er weer nieuwe baandelen geplaatst.

Er is ook een helix gespot.

e7cxu8

Hier kan je de afbeeldingen in hoge resolutie bekijken:

Foto 1: Klik, Foto 2: Klik, Foto 3: Klik, Foto 4: Klik

 

14 december 2015: Tobi heeft zijn model bijgewerkt

Achtbaan fan Tobi heeft zijn Lost Gravity model bijgewerkt met de nieuwe elementen die gebouwd zijn. Zo krijgen we een beter overzicht van de stand van zaken.

 

16 december 2015: Nieuwe beelden van de achtbaan via Snapchat

 

18 december 2015: De eerste inversie is een feit!

Laurens van Heerde kon prachtige foto’s maken van de achtbaan. Bedankt! Op de foto’s is een Dive-Drop te zien.

Er verscheen vandaag ook een nieuwe Snapchat waarin beelden te zien zijn van de bouwwerken.

 

19 december 2015: Tobi heeft zijn model bijgewerkt

Walibi plaatste ook een nieuwe foto op Facebook

 

 

22 december 2015: Transfertrack wordt voorbereid

In een nieuwe Snapchat waarin het park ons een gelukkig Kerstmis wenst, komt er 1 interessant stuk in beeld. We kunnen zien dat de transfertrack geplaatst wordt op de plaatst die we op 12 oktober al konden melden aan de hand van de footers.

 

23 december 2015: Een nieuwe foto van op het terrein

Looopings plaatste een foto op Twitter van de achtbaan.

WH3

 

25 december 2015: Het Kerstcadeau van Walibi Holland

Walibi Holland had het al aangekondigd, ze zouden een nieuwe Snapchat online gooien, en nu weten we ook wat er in staat. Tijdens de nieuwe Snapchat krijgen we beelden te zien van de achtbaan en wordt de naam van het speciale element bekend gemaakt. Element zal door het leven gaan als een Banked Top Hat.

3

Maar de Snapchats was niet het enige nieuwe dat we kregen voorgeschoteld vandaag. Directrice Mascha Van Till plaatsen volgende foto op haar Facebook:

En ook onze lokale held Rogier De Groot trok opnieuw naar Walibi Holland en bracht weer een aantal leuke foto’s mee:

Hier kan je de afbeeldingen in hoge resolutie bekijken:

Foto 1: Klik, Foto 2: Klik, Foto 3: Klik, Foto 4: Klik, Foto 5: Klik

 

30 december 2015: Walibi Holland plaatst nieuwe foto op Facebook

1450770_1015082895200167_8901682201890715214_n

 

Nieuwe updates: Verplaatst

Nieuwe updates kan u hier bekijken en volgen!