Uitgetest: Burg Arkan – Ferienzentrum Schloss Dankern

Na een jaar uitstel opende de allereerste achtbaan van Schloss Dankern. Natuurlijk was Themeparkfreaks aanwezig om deze baan uit te testen op de openingsdag.

 

Toen we een uitnodiging kregen voor de officiële opening van Burg Arkan konden we niet anders dan aanwezig zijn. Het was niet alleen een nieuw park voor ons om te ontdekken, maar ook de eerste baan van de relatief onbekende bouwer ABC Rides uit Zwitserland.

 

De nieuwe achtbaan is omgegeven door een volledige nieuwe zone in een middeleeuws thema. Het valt op dat dit thema zeer goed is uitgewerkt voor een park van deze grootte. Er zijn heel wat details te vinden doorheen het hele dorp en op ieder plekje is er wel iets te doen. Zo zijn er verschillende speeltoestellen verdeeld in verschillende leeftijdscategorieën en zijn er ook enkel interactieve games te vinden.

Middenin deze nieuwe zone is er een horecapunt geplaatst waar ouders hun kinderen in het oog kunnen houden terwijl deze zich uitleven in deze enorme speeltuin. Door dit alles zouden we bijna vergeten dat er boven ons hoofd een achtbaan zijn rondjes aan het rijden is.

 

De baan is 14 meter hoog en heeft een lengte van 370 meter. Hierbij haalt hij een topsnelheid van 55km/h. Er zijn in totaal 3 treintjes, met telkens 2 wagens waar 2 volwassenen in kunnen of 1 volwassene met 2 kinderen. De treintjes zijn aangekleed als kanonskogels om de burcht te beschermen.

Het instapstation bevindt zich helemaal bovenaan de toren waardoor je dus helemaal te voet naar boven moet. Bij het betreden van deze toren is al onmiddellijk duidelijk dat dit geen gewone traphal is, maar een heuse speeltoren van 7 verdiepingen. Op iedere verdieping is er iets nieuws te ontdekken en deze zijn ook via verschillende wegen te bereiken. Zo kan je via de trap het volgende verdiep betreden, maar je kan ook via verschillende gangen naar boven klauteren wat enorm leuk is voor de jongste bezoekers.

 

Op het eerste verdiep kom je terecht in een grote hal zoals je zou verwachten bij het betreden van een kasteel. Aan de wanden hangen verschillende schilderijen waar ook interactieve elementen in verscholen zitten. Daarna volgen er op iedere verdieping verschillende speeltoestellen die aangekleed zijn in het middeleeuws thema. Er is zelfs een levensgroot schaakbord te vinden. Op de bovenste verdieping is er zelfs een camera obscura te vinden, wat volgens de eigenaars van het park uniek is in Duitsland.

Van de rit zelf hadden we om te beginnen geen grote verwachtingen, maar waren toch onder de indruk na ons eerste ritje. De rit start traag met een lang recht stuk, maar na de eerste drop komen de eerste kriebels toch al in de buik. Daarna volgen enkele bunny hops en scherpe bochten waarbij de snelheid relatief constant blijft.

 

Na een leuke maar korte rit komen we beneden aan bij het uitstapstation en komen de beugels automatisch los. Het valt dus op dat deze baan gemaakt is om met een minimum aan personeel toch te kunnen werken.

Aangezien Schloss Dankern vooral een verblijfpark is waar gezinnen enkele dagen vertoeven is dit een zeer leuke toevoeging voor deze doelgroep. Daarnaast spreken ze hiermee ook een nieuwe doelgroep van dagjestoeristen aan die zich hier zeker een volledige dag kunnen vermaken.