Uitgelicht: Wakala – Bellewaerde

In 2020 opende het Belgische pretpark Bellewaerde haar nieuwste achtbaan Wakala. Deze creatie van Gerstlauer laat zich typeren door een hoge spike boven een meer. De attractie staat in het teken van de indianenstam Kwakwaka’wakw. Dit volk leefde in het noorden van Canada. Het stationsgebouw en de ingang van de wachtrij zijn dan ook gethematiseerd naar deze indianenstam. In de wachtrij zelf zijn er ook verschillende totempalen terug te vinden die de indianen typeren.

 

 

Wakala is een Family Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides met een speciale en unieke lay-out, ontworpen op maat van Bellewaerde. De achtbaan bereikt tijdens de rit een snelheid van 50 km/u en is 21 meter hoog. Het parcours van 660 meter bevat zowel een liftheuvel met een ketting als een liftheuvel met een bandenaandrijving.

Het hoogtepunt van de attractie is de bijna verticale spike boven het meer. Wakala bevat drie treinen waar telkens 20 personen kunnen in plaatsnemen. Hiermee kan een capaciteit van 1000 personen per uur behaald worden. De totale kostprijs van de attractie is 7,5 miljoen euro.

Wie een ritje wil maken moet minstens 1 meter groot zijn onder begeleiding, zonder begeleiding mag je vanaf 120 cm instappen.