Uitgelicht: Tonnerre de Zeus – Parc Astérix

Tonnerre de Zeus is een houten achtbaan in het Franse pretpark Parc Astérix. Dit houten gevaarte rijdt hier al sinds 1997 haar rondjes en kan een tikje ruw zijn. Enkele leuke elementen van deze baan zijn het grote standbeeld van Zeus, waar je onder door loopt bij het betreden van de wachtrij en een tunnel waar je via een grote mond in duikt.

 

 

Met Tonnerre de Zeus haalde Parc Astérix een houten achtbaan in huis van de Amerikaanse bouwer Custom Coasters International. De keuze voor dit bedrijf werd genomen, nadat dit bedrijf zichzelf bewezen had met de bouw van Megaphobia in Oakwood. Het thema van de baan is de weergod Zeus, die wanneer hij boos wordt bliksemschichten afschiet.

Deze achtbaan heeft een lengte van 1232,6 meter en een hoogte van 29,9 meter. Tijdens de rit wordt een snelheid bereikt van 83,7 km/u. In 2004 werden de originele treinen vervangen door twee exemplaren gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Philadelphia Toboggan Coasters. In 2022 kwmaen er dan weer treintjes op de baan, die gebouwd werden door de Gravity Group.

Wie een ritje wil maken op deze achtbaan moet tenminste 130 cm groot zijn en begeleid worden. Om alleen in te stappen moet men 140 cm groot zijn.